Crăciunul – speranță și zâmbete alături de echipele Oby Ink și YTC

05 Ianuarie 2022

Pentru cei mai mulţi dintre noi, Sărbătoarea Crăciunului înseamnă timp petrecut cu familia, cadouri, bucurii. Dar dincolo de aceste aspecte ale sărbătorii, Naşterea Domnului ne aminteşte de credinţă, de rugăciune, de sensul existenţei noastre, de minunea darurilor, de înţelegerea şi dragostea pentru aproape, de datoria de acceptare şi ajutorare a celor în nevoie.

Din nefericire, pentru multe familii, perioada sărbătorilor este foarte dificilă, fiind momentele când resimt mai mult ca oricând singurătatea și neajunsurile materiale. În această situație, se regăsea și Familia C. formată din 10 membri (8 copii și 2 adulți) care locuiește în comuna Golăiești din județul Iași și este beneficiară a Centrului de Resurse pentru Familii, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

Doamna Ionela este o mamă  muncitoare ce deține un serviciu stabil însă venitul lunar este infim comparat cu toate nevoile cu care se confruntă.  Membrii familiei locuiesc în două camere, din nefericire în aceeași cameră unde locuiesc o parte din copii, se gătește. Au reușit să amenajeze una din cele două camere, însă în cealaltă locuiesc în condiții precare: tavanul casei aproape se prăbușete din cauza infiltrațiilor provocate de ploi, dușumeaua este de pământ, nu au parchet, iar geamurile sunt din lemn vechi cu fisuri prin care șuieră vântul. Toții copii sunt înscriși în sistemul educațional, cu toții au un traseu bun, frecventează cursurile școlare și au aspirații de a continua studiile și de a-și face o meserie.

Acestui caz deosebit s-au alăturat cei de la Oby Ink împreună cu echipa YTC care cu ajutorul altor sponsori și oameni de bine, au reușit să strângă dulciuri, jucării, alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite pentru fiecare copil în parte dar și electrocasnice: frigider, mașină de spălat, cuptor cu microunde, calculator, laptop, 2 tablete, dar și suma de 4000 lei, fonduri ce vor fi folosite pentru achiziționarea de abonamente pe o perioadă de timp pentru mijlocul de transport (pentru mamă și fetița care zilnic fac naveta în Iași), precum achitarea taxei la cămin pentru unul din băieți. De asemenea, de burticile pline s-au ocupat cei de la Gale Pizza care au donat pizza, bucurându-ne astfel cu familia de un prânz împreună.

Mulțumim că ați adus zâmbete de bucurie pe feţele acestor copii sub al căror brad nu se găseau cadouri frumoase și care deși nu au condițiile necesare pentru a duce o copilărie lipsită de griji, își păstrează sufletul curat și mintea deschisă pentru a cuprinde tot ce e mai bun spre a ajunge cândva „oameni mari”.

Ati reușit să sădiți în inimile lor bucuria zilei de sărbătoare, sărbătoare care de obicei venea cu mari lipsuri, suferințe și încercări.

Acest Crăciun este despre puterea inimii, iar ceea ce voi ați realizat este despre puterea iubirii de aproape, care poate face minuni, și care mai presus de toate unește destinele oamenilor, deschizând calea spre un viitor de speranţă şi credinţă.

Pentru că suntem în prag  de Sfântă Sărbătoare, vă dorim, dragi prieteni, să petreceți aceste  zile, cu pace și bucurie, cu multă liniște sufletească, înconjurați fiind de iubirea lui Dumnezeu.

Sărbători binecuvântate!

Claudia Ciocan – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii