Valuri albastre, albastru de mare, mare de zâmbete ...

28 August 2015

 În perioada 15 -21 august o parte din copiii din cadrul celor două centre Don Bosco, Iași și Buruienești, au avut parte de o adevărată minune... marea, un loc pe care unii oameni l-ar considera obișnuit, însă pentru ei, a fost prima ocazie în care au putut să audă valurile mării, să vadă cum arată o plajă adevărată, să simtă pe tălpi scoicile aduse la mal parcă pentru a-și găsi un loc rătăcit în buzunarul mic al unui copil care descoperă  pentru prima dată în viață marea și mireasma birizei ce îi însoțește neîncetat valurile

 

 Cei 20 de copii, care au avut această șansă, au pornit la drum cu emoții și nerăbdare, purtând cu ei în inimă doar imaginea din cărți a unei ape mari și albastre care se numește mare.  Încet, brăzdând câmpiile, trenul i-a condus agale spre ceea ce a urma să devină vacanța de vis. Și trenul a fost un lucru nou în peisajul copilăriei lor, astfel această plecare la mare fiind prima ocazie cu care ei au călătorit cu trenul. În vagon .... zumzete, râsete, povești despre mare, chicoteli, glume și.... timpul a zburat.

 Dis de dimineață grupul ajunsese deja în gara din Constanța. Până la prima întâlnire cu marea ar mai fi fost un pic, iar oboseala călătoriei cu trenul pe timpul noptii era destul de marea, însă copiii nu au așteptat nimic altceva decât să vadă marea.....și primele reacții și manifestări de sinceră bucurie nu au întârziat să apară.

 Nu sunt cuvinte să poată fi descrise chipurile cuprinse de mirare și fericire, emoțiile atingerii primelor valuri, sentimentele care i-au încercat la prima lor baie in mare. Bucurie și ochii senini, asta a fost mai presus de toate mulțumirea sufletească pe care noi am avut-o. Și zilele s-au scurs, rând pe rând, iar piticii noștri erau din ce în ce mai fericiți să trăiască o astfel de experiență

 O premieră pentru ei a fost și vizita la delfinariu , planetariu și grădina zoologică. Astfel, parcă direct din benzile desenate, animalele lor preferate au prins suflu și li s-au arătat mai frumoase ca niciodată - întâlnirea cu delfinii: " Doamne delfinii chiar există", și mai presus decât să faci visele posibile nu îți mai poți dori nimic. O altă zi o altă provocare: plimbarea cu telegondola deasupra stațiunii Mamaia, cînd copiii s-au simțit pentru câteva clipe în al noulea cer, ba mai mult unii au spus ca își imaginează că merg cu avionul.

 Senzații de nedescris, imaginea unor copii mulțumiți și recunoscători celor care s-au găndit și la sufletul lor.

 A fost o săptămână de pomină, o poveste cu un final fericit, și asta datorită persoanelor care au făcut posibilă această vacanță la mare. Le mulțumim pentru sprijinul pe care ni l-au oferit, încă odată au dat dovadă de altruism și caritate punând înaintea priorităților lor îndeplinirea de vise. Fără ei nu am fi putut măcar spera că această tabără ar fi posibilă, însă datorită lor am învățat că un lucru se poate îndeplini dacă îți dorești cu adevărat.

Vă mulțumim din suflet dragii noștri prieteni și vă asigurăm că de acum înainte marea, pentru 20 dintre copiii lumii, va fi reprezentată de imaginea dumneavoastră.

Citit 1896 ori Ultima modificare Marți, 01 Septembrie 2015 12:21
« Februarie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28