Imprimă această pagină

Webinar –SOLE-Aventură în lumea întrebărilor

02 Octombrie 2020

 

 Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași a organizat în această perioadătrei webinare cu titlul: SOLE- Aventură în lumea întrebărilor care au fost desfășurate pe platforma Zoom avânddrept scop diseminarea componentei SOLE din cadrul programului DARE.

 Componenta SOLE este  o metodă de învățare într-un mediu autonom cu ajutorul tehnologiei ce oferă posibilitatea copiilor să învețe singuri. Această metodă dezvoltă o multitudine de abilități și competențe copiilor printre care: imaginația creativă, gândirea critică, eficacitatea personală, comunicare și cooperare, reziliența etc...

 Primul webinar s-a desfășurat într-un cadru mai restrâns unde au participat câteva persoane angajate din partea Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

 Al doilea webinar a fost dedicat cadrelor didactice. S-au lansat invitații lașcolile din Iași, atât în mod fizic cât și pe email. S-a creat un eveniment pe facebook care a fost distribuită pe mai multe grupuri cu cadre didactice. La acest webinar s-au înscris un număr de 710 persoane din diferite zone ale țării, un numărneașteptat și surprinzător.

 La al treilea webinar au fost invitați specialiștii din domeniul social pentrua face cunoscută această metodologie. Numărul persoanelor înscrise au fost de 70 de persoane. De asemenea, am avut parte și de o intervenție la Radio Iași unde s-a dezbătut tema cu privire la metodologia SOLE.

 A fost cu adevărat o mare realizare deoarece am depășit cu mult indicatorii propuși. Cu mari emoțiiam pornit pe acest drum fiind o experiență nouă.Pregătirea acestor webinare a fost una complexă, multă atenție la toate detaliile, au fost implicate persoane specialiste în diferite domenii. Partea tehnică a avut o mare importanță, conexiunea la internet să fie excelentă, mijloacele tehnologice să fie calitative, etc.

 Participanții au răspuns prin nenumărate feedback-uri pozitive, s-au dovedit a fiîncântați de această metodă inovativă de învățare și mulți dintre ei doresc să implementeze în instituțiile din care fac parte. Așadar, SOLE este o metodă de învățare eficientă benefică dezvoltării copiilor.

 Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în organizareaacestor webinare iar celor care au pornit alături de noi în călătorie pe tărâmul SOLE- în lumea Marilor Întrebări, lesuntem recunoscători și le dorim să aprindă flacăra curiozității în inimile tuturor copiilor.

 

 

 

Citit 654 ori Ultima modificare Vineri, 02 Octombrie 2020 12:02