Proiect implementat de membrii Parlamentului Copiilor în școală- ,,Patrula de mediu”

17 Noiembrie 2020

Parlamentul Copiilor este o componentă esențială a programului DARE (Dream-Archieve-Realize-Express), program regional care se desfășoară în 3 țări: România, Republica Moldova și Ucraina. Reprezintă o metodă de lucru cu elevii, complexă la nivel de impact, prin elaborarea și implementarea de mici proiecte în comunitate. Această metodologie oferă copiilor și tinerilor cadrul potrivit, în care vocea lor să își pună amprenta asupra comunității, identificând soluții la problemele existente și rezolvându-le prin implementarea de proiecte cu ajutorul unor mini-granturi. Partenerul nostru în cadrul acestui proiect a fost Școala Gimnazială ,,Ion Simionescu” Iași.

Proiectul s-a derulat în perioada martie-noiembrie 2020, elevii participând săptămânal la activități  organizate online, iar pe timpul vacanței de vară, desfășurându-se în grădina școlii.

Membrii Parlamentului Copiilor au redactat trei proiecte, iar în urma votului acordat de elevii, profesorii școlii și părinți a fost implementat proiectul redactat de Patrula de Mediu, care și-a propus amenajarea unui colț verde în grădina școlii, unde periodic se desfășoară activități formale și nonformale.

Pe parcursul vacanței de vară, elevii au participat la activități interactive de cunoaștere și autocunoaștere, relaționare armonioasă, dezvoltare socio-emoțională, diferite ateliere de creație:

• 8 iulie- Ziua internațională a jocurilor video;
  • 14 iulie- Jocuri în aer liber;
  • 18 iulie-Atelier de creație-Rame foto;
  • 20 iulie- Ziua internațională a Șahului-Concurs;
  • 28 iulie-Atelier de creație-„Tricoul meu”.

Partea finală a proiectului- activitățile/atelierele de creație din lunile octombrie și noiembrie - a constat în amenajarea unui colț verde din grădina școlii prin confecționarea unui suport de lemn cu ghivece pentru flori, plantarea unor arbuști și plante de exterior, decorarea unei alei cu pietre decorative și pictarea unui joc distractiv de exterior.

De-a lungul perioadei de proiect, în diferite etape,  activitățile desfășurate au fost sprijinite de profesorii diriginți și profesorii învațământului primar a școlii.

Mulțumiri tuturor celor care s-au implicat la realizarea acestui proiect!

Vocea copiilor contează!

Citit 105 ori Ultima modificare Marți, 17 Noiembrie 2020 12:55