FESTIVALUL CLĂTITELOR

24 Februarie 2021

În perioada 15-23 februarie a avut loc acțiunea caritabilă
Festivalul Clătitelor, ediția a cincea.

Festivalul Clătitelor este o acțiune caritabilă dedicată Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Aflat la a cincea ediție, anul acesta s-a desfășurat diferit, dar deosebit de frumos, ca un ,,lanț al faptelor bune”.

Prietenii noștri de la Restaurantul Krud din Iași au îmbrăcat pentru o săptămână haine de eroi pentru copiii de la Centrul Don Bosco, pregătind peste 1000 de clătite, care pe lângă ingrediente de bază, au avut în componență dedicare, emoție și multe speranțe.

Scopul acestei acțiuni a fost strângerea de fonduri pentru oferirea mesei calde zilnice copiilor beneficiari din cadrul Centrului Don Bosco Iași, dar și un apel către comunitate de a fi alături de copiii mai puțin norocoși.

De asemenea, pe toată perioada dedicată festivalului, reprezentanții Centrului Don Bosco au lansat în mediul online o provocare - Maratonul clătitelor delicioase prin care cei de acasă să prepare delicioase clătite pe care să le posteze pe pagina de Facebook, iar ulterior să provoace alți prieteni să se alăture acestui lanț al faptelor bune pe care ne dorim să-l formăm împreună pentru îndeplinirea visurilor micilor noștri eroi.

Cu acest prilej, copiii beneficiari au avut ocazia să își dezvolte abilitățile de a ,,bucătări, fiind primii care au acceptat provcarea de a pregăti clătite și de a fi verigi în lanțul faptelor bune. Așadar, pe parcursul a două zile, cei mici au ,,clătitărit împreună cu multă bucurie și entuziasm.

De asemenea, micuții au avut șansa să intre chiar și în Bucătăria Krud să prepare cu multă iscusință și iubire desertul lor preferat. În cadrul vizitei, i-au bucurat pe prietenii noștri de la Krud cu un cântecel, mulțumiri sincere și multe zâmbete de fericire.

Dorim să le mulțumim celor care s-au alăturat acestui scop nobil prin comenzi de clătite și donații: fundații, companii și persoane fizice, care au crezut în cauza noastră. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către echipa Prima Tv Iași, Radio Iași și către doamna Raluca Daria Diaconiuc pentru implicarea deosebită și promovarea acestui eveniment de suflet.

Însă, cel mai mare gând de recunoștință se îndreaptă către cei care timp de o săptămână au venit mult mai devreme în bucătărie pentru a prepara delicioasele clătite. Mulțumim întregii echipe a Restaurantului Krud pentru această deosebită lecție de omenie.

Mulțumim prieteni dragi; cu ajutorul vostru am adus bucurie și speranță în sufletele micuților de la Don Bosco și am transmis un mesaj important pentru comunitate: să fim alături de cei aflați în nevoie deoarece A face fapte bune înseamnă a-ți dărui ție și a le dărui celorlalți.

Citit 201 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Februarie 2021 13:34

« Aprilie 2021 »