Împreună sub umbrela DARE

21 Aprilie 2021

În weekendul 16-18 aprilie, echipa Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco din Iași care implementează programul DARE a avut ocazia de a vizita partenerii din cadrul Centrului de Zi pentru Copii Ojdula, jud. Covasna.

Programul DARE (Dream-Achieve-Realize-Expres), finanțat de Caritas Austria este un program adresat copiilor, de educare și inovație socială care se implementează din 2017 în mai multe locații din: România (Caritas Alba Iulia prin Centrul de Zi pentru Copii din comuna Ojdula, județul Covasna, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași prin programul Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri Don Bosco în municipiul Iași), Moldova (Florești, Edineț, Bălți) și Ucraina (regiunea Harkov, regiunea Lvov, regiunea Kiev).

DARE înseamnă:

SOLE - crearea unui mediu prin care copiii să învețe în mod autonom, cu ajutorul tehnologiei;

PARLAMENTUL COPIILOR - încurajează copiii să dezvolte proiecte sociale în comunitate;

PARENTING - presupune dezvoltarea abilităților parentale prin construirea unei relații solide și pozitive părinte-copil.

Programul promovează încrederea în faptul că toți copiii cresc și ating rezultate mai bune într-un mediu stimulativ care corespunde necesităților și potențialului lor individual. Copiii au nevoie de un mediu de susținere, în care părinții și personalul implicat în educarea și ocrotirea lor, au abilități și priceperi de a le oferi dragoste și suport, interacționând și încurajând copiii într-un mod pozitiv.

Schimbul de experiență a vizat mai multe obiective, printre care perfecţionarea competenţelor interculturale ale specialiștilor din cadrul programului, conştientizarea valorilor comune de ordin spiritual şi cultural, schimbul de bune practici, precum şi stabilirea unor legături de calitate între parteneri.

La Centrul de Zi pentru Copii Ojdula am petrecut timp de calitate alături de specialiștii și copiii beneficiari din cadrul programului. Alături de copii, am luat parte la câteva activități realizate prin meloterapie (terapie prin muzică). Această metodă oferă copiilor beneficiari posibilitatea de a-și exprima emoțiile și sentimentele prin muzică și dans, rezultând activități plăcute, distractive și interactive.

Ulterior, alături de echipa din Ojdula am avut ocazia de a vizita mai multe obiective turistice din zonă: orașul Târgu Secuiesc, Lacul Sfânta Ana, Băile Balvanyos. Experiența s-a încheiat cu o escapadă în Piața Sfatului din Brașov și o vizită în Poiana Brașov.

A fost un weekend minunat alături de colegii noștri din cadrul programului DARE din Ojdula. Mulțumim mult pentru călduroasa primire și pentru ospitalitate. Vă așteptăm cu drag la Iași!

Echipa DARE din Iași

Citit 133 ori Ultima modificare Miercuri, 21 Aprilie 2021 09:57
Mai multe din această categorie:

« Mai 2021 »