Tabăra - Jocurile Olimpice Durău 2021

Heiii, yupi, yupi, yupi...vrumm
Încep olimpiadele acum,
Suntem sportivi, puternici, sprinteni
Ne bucurăm să fim cu toți prieteni...

Acest refren a fost fredonat cu mare entuziasm de către copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din Iași, în perioada 1-5 septembrie 2021. Jocurile olimpice au început și s-au încheiat de această dată cu brio. Dacă prima încercare de a pleca în tabără a eșuat, din cauza vremii nefavorabile, iată că acum totul a decurs ca pe roate. Ne-am luat revanșa și cu forțe proaspete am plecat cu toții, copii, angajați și voluntari la munte spre Campingul Ursuleț din Durău. Au fost cinci zile de tabără pline de emoții unde am trăit experienţe care ne-au dezvoltat creativitatea, comunicarea, răbdarea, lucrul în echipă.

Activităţile şi jocurile formativ-educative s-au desfăşurat după un program zilnic prestabilit și au avut ca temă ,,Jocurile Olimpice”. Beneficiari ai acestei tabere au fost 25 de copii proveniţi din familii cu o situaţie materială precară, dovadă fiind şi faptul că unii dintre aceşti copii nu au mai avut niciodată parte de o astfel de experiență. Pe parcursul celor cinci zile, copiii au avut ocazia de a-și dezvolta abilitățile și competențele, stima de sine, totul devenind un prilej de cunoaștere, auto-cunoaștere, prietenii strânse și amintiri pentru o viață.

Cei 25 de copii au fost împărţiţi în patru echipe, Asia, America, Europa și Africa, fiecare fiind îndrumată de voluntari. Astfel, cei mici au avut parte de o multitudine de activități distractive, educative și interactive: Treasure Hunt (vânătoarea de comori), pinata veselă, Durău Express, zi de naștere, traseu montan, probă de dans internațional, candy bar, probe de îndemânare și de cultură generală, trasee distractive ce au pus la încercare viteza, rezistența și forța copiilor.

Provocarea cea mai mare pentru micuții noștri aventurieri a fost urcarea pe Vârful Toaca (1904 m), Masivul Ceahlău. A fost o experiență unică pentru majoritatea copiilor, iar priveliștea minunată a Muntelui Ceahlău i-a încântat cu adevărat, deși traseul a fost unul difícil. Au luptat pentru a fi campioni olimpici participând la jocurile competitive pe echipe, acumulând puncte, iar la final au fost premiați așa cum se cuvine, asemenea olimpicilor adevărați. S-au bucurat de o ceremonie în care a fost aprinsă flacăra olimpică, au primit medalii, coroane de laur și nu au lipsit cadourile bine meritate.

De asemenea, copiii am avut parte de o surpriză, de a-i cunoaște fizic pe Paul Ipate și Jojo - Cătălina Grama care ne-au ținut companie câteva zile și ne-au împărtășit din experiențele și aventurile de care au avut parte la emisiunea Asia Express.

Un gând special de mulțumire vă aducem vouă, dragi prieteni si voluntari, pentru că ați contribuit la realizarea acestei tabere. Ați reușit să construiți amintiri de neuitat în inimile micuților noștri aventurieri și le-ați adus zâmbete senine pe chip.

Mulțumim de asemenea sponsorilor noștri: Conex Distribution, SC AR Furtun SRL, Meat Concept Store și gazdei noastre Camping Ursuleț Durău, pe care îi asigurăm că faptele bune sunt răsplătite prin deplină prețuire și recunoștință.

Împreună am reușit să scriem o poveste fascinantă, cu amintiri memorabile pentru micuții noștri.

Mulțumim tuturor!

Echipa Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri "Don Bosco" din Iași

Citit 343 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Septembrie 2021 13:18
Mai multe din această categorie:

« Septembrie 2021 »