Aventură pe tărâmul fericirii

23 Decembrie 2021

În luna faptelor bune, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași a reușit să îndeplinească mai multe MISIUNI SPECIALE: Târgul caritabil de Crăciun din cadrul evenimentului „Un milion de stele”, Campania „Adoptă o scrisoare”, Ghetuța lui Moș Nicolae și Serbarea de iarnă intitulată „Să salvăm Crăciunul”...!

Aventura noastră pe tărâmul zâmbetelor a început prin organizarea unui Târg caritabil de Crăciun, care s-a desfășurat la Catedrala Romano-Catolică ,,Sfânta Fecioară Maria, Regină din Iaşi, în cadrul evenimentului „Un milion de stele”, devenit tradițional. Astfel, copiii, personalul și voluntarii Centrului ,,Don Bosco” din Iași, și-au unit super-puterile, confecționând în Atelierul lui Moș Crăciun obiecte handmade care au fost puse spre vânzare în cadrul evenimentului. Această misiune a avut ca scop realizarea unui prim pas important spre Tabăra de vară a copiilor.

Cei mici au trăit un alt moment magic în ziua de 6 decembrie când au fost întâmpinați de ,,Ghetuța lui Moș Nicolae” în care acesta și-a lăsat darurile sale. Însă tot în această zi, Moș Nicolae a trimis niște spiriduși speciali din cadrul Asociației Mamprenoare Iași, ce au oferit copiilor dulciuri și ghetuțe noi-nouțe.

Misiunea HO HO HO desfășurată prin intermediul Campaniei ,,Adoptă o scrisoare” a fost și în acest an îndeplinită. Moș Crăciun a avut mulți prieteni cu suflet mare care au reușit să transforme în realitate visurile copiilor așternute cu emoție pe hârtie.

De asemenea, am avut mare parte de o experiență de neuitat alături de 10 tineri de la DBI TEAM, dornici de a face o faptă bună de sărbători, care au oferit unor familii un brăduț de Crăciun cu tot ce e nevoie pentru a fi împodobit (globuri colorate, luminițe, ghirlande, etc...), dar și multe alimente! De sărbători fiecare familie își împodobește bradul, simbolul copilăriei, care aduce mereu bucurie, dar și amintiri plăcute, însă sunt unele care nu reușesc să aibă parte de acest moment. Astfel, cu ajutorul echipei DBI TEAM, am salvat Crăciunul a cinci familii ce nu își permiteau să își achiziționeze un brăduț de sărbători.

Aventura noastră s-a încheiat cu o Super Misiune intitulată ,,Să salvăm Crăciunul!”. Copiii de la Centrul ,,Don Bosco” Iași au prezentat o scenetă spectaculoasă, în care s-a regăsit o diversitate de personaje Disney. Micii noștri actori s-au pregătit intens pentru acest moment și au interpretat rolurile lor cu un talent remarcabil. Au reușit astfel să creeze o adevărată atmosferă de poveste. Crăciunul se afla în mâinile unui monstruleț morocănos care ar fi vrut să îl fure, însă copiii au reușit să îi umple inima cu Bucurie, Bunătate, Iubire, Pace și să îl convingă pe acesta să renunțe la planul său. Astfel, l-au ajutat să descopere care este adevărată fericire a acestei sărbători, și anume, întâlnirea cu Pruncușorul Isus. Misiune îndeplinită, Crăciunul a fost salvat! De la sărbătoare nu a lipsit nici Moș Crăciun care a oferit copiilor darurile sale.

Dorim să mulțumim tuturor spiridușilor ce au contribuit, în această lună a faptelor bune, la fericirea persoanelor care merită să aibă o viață mai frumoasă și mai bună!

Vă mulțumim că ați salvat Crăciunul persoanelor noastre dragi!

Vă dorim tuturor Sărbători cu adevărat fericite!

Echipa Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” din Iași

Citit 266 ori Ultima modificare Joi, 23 Decembrie 2021 11:52