Comunicat de presă

 „Integrare activă prin educație și implicare socială!”

 

 

În perioada octombrie 2020-septembrie 2021, Asociația CENTRUL DIECEZAN CARITAS IAŞI implementează proiectul „Integrare activă prin educație și implicare socială!”

  Scopul principal al acestui proiect este de a dezvolta un program de integrare socială structurat pe: dezvoltarea personală prin îmbunătățirea abilităților și cunoștințelor în domeniul IT, întărirea suportului emoțional, creșterea accesului la informații sigure, creșterea importanței acordată educației și dezvoltare comunitară prin conștientizarea implicării în viața comunității.

 Grupurile țintă sunt reprezentate de copii de vârstă școlară mică, adolescenți, tineri și familii în dificultate, beneficiari de la trei programe sociale ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași respectiv Centrul de Plasament „Sfântul Iosif”, Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco” și Centrul de Resurse pentru Familii, dar și comunitatea ieșeană.

 Activitățile proiectului sunt orientate pe cinci direcții de acțiune:

  • grupe de lucru cu cele trei categorii de beneficiari în vederea dezvoltării abilităților necesare în plan socio-educațional;
  • lucrul cu persoanele aflate în situații de risc;
  • întărirea suportului emoțional, informațional și a sprijinului intra-familial;
  • activități de instruire a voluntarilor ce necesită pregătire practică în plan social;
  • dezvoltarea asociației prin formarea specialiștilor și a conceptului de responsabilitate socială în rândul comunității ieșene.

 

Proiectul "Integrare activă prin educație și implicare socială!” este finanțat de Primăria Municipiului Iași prin Programul pentru acordarea de finanțări nerambursabile, în conformitate cu prevederile Legii nr.350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general.

 

Cu multă dedicare și implicare, cu activități multiple, reușim să schimbăm destinele celor aflați în nevoie!

 

 Mai multe informaţii privind acest proiect puteţi obţine la telefon: 0232-210085; 0729/550049,e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Persoană de contact: Mariana Ursan, manager  proiect.