Traian: Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iaşi

Sâmbătă, 02 aprilie 2022, la Centrul de Spiritualitate "Gaudium et Spes" din Traian (NT) s-a desfăşurat o zi de reculegere la care au participat persoane care se dedică muncii pentru binele aproapelui din Dieceza de Iaşi. Ghidul spiritual al grupului a fost pr. Gabriel Sascău, capelan la Centrul „Sfântul Ioan Paul al II-lea” din Butea.

Au mai fost prezenţi: părintele Iosif Iacob – Coordonatorul secțiunii Activități Socio-Caritative din Dieceza de Iași, părintele Mihai Galaţanu - responsabil cu Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară.

Au fost prezente 42 de persoane, medici, asistenţi sociali, asistenţi medicali, îngrijitori la domiciliu şi voluntari care activează în diferite asociaţii, fundaţii, congregații: Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Caritas Bacău ,Asociaţia "Sfântul Vinceţiu de Paul" - cu reprezentanţi din Iaşi, Târgu-Frumos, Asociația Kolping Moldova, spitalele din zona Moldovei.

Programul zilei a fost compus din meditaţii, recitarea Rozariului, spovezi, Sfânta Liturghie, meditaţii personale, Calea Sfintei Cruci iar ziua s-a încheiat cu adoraţia euharistică și recitarea Coroniţei Divinei Îndurări.

Părintele predicator Gabriel Sascău, prin prezentarea pasajului din Evanghelia Sf.Luca: „Tată, dacă vrei, îndepărtează potirul acesta de la mine, dar nu voința mea, ci a Ta să se facă!” Atunci I s-a arătat un înger din cer, ca să-L întărească - ne-a ajutat să reflectăm și să conştientizăm că și acele momentele ale vieții pe care nu le putem înțelege, să le acceptăm și să ne încredințăm voinței divine, lăsându-ne întăriți de puterea cerească. Și astfel, prin relaţiile noastre umane, prin faptele noastre, ale personalului socio-medical, să devenim îngeri unii pentru alții, mai ales pentru cei care au nevoie de noi, pentru cei aflați în suferință.

Ziua de reculegere s-a încheiat în faţa altarului în urma unor clipe de adoraţie, primind binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament şi purtând în noi o vie dorinţă de a-l duce pe Cristos în casele noastre şi în viaţa celor pe care îi vom întâlni în munca noastră de fiecare zi.

Dumnezeu să binecuvânteze efortul tuturor celor care au dat din timpul lor pentru a sta câteva ore în preajma Domnului cu dorinţa de a se lăsa transformaţi de iubirea şi de harul său.

Ernestine Tiba

Coordonator executiv Programul "Servicii de Îngrijire la Domiciliu”

Asociaţia Centrul Diecezan Caritas Iaşi

Citit 390 ori