Centrul de Îngrijire la domiciliu Faraoani - 5 ani de activitate

Centrul de Îngrijire la domiciliul din comuna Faraoani este în sărbătoare deoarece în mai 2022 se împlinesc cinci ani de la deschidere. Noi, echipa de îngrijire am dorit să marcăm acest moment prin celebrarea unei sfinte Liturghii atât în parohia „Sfântul Anton de Padova”, Faraoani cât și în parohia „Sfântul Mihail Arhanghelul”, Valea - Mare pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru toate darurile sale cu care ne-a înzestrat, pentru toți oamenii cu care am colaborat și pentru toți binefăcătorii știuți sau neștiuți.

Doresc să amintesc astăzi pe cele două surori și colege care m-au precedat: sr. Cristina Reti, care cu siguranță a rămas în amintirea multor beneficiari prin bucuria și speranța pe care le-a semânat și sr. Roxana-Veronica Ianuș care a urmat-o în slujirea de asistentă medicală. Ele și-au adus contribuția lor plină de fervoare încă de la deschiderea centrului. Le mulțumim și îl rugăm pe Domnul să le însoțescă cu harul său pentru a continua și acolo unde slujesc să fie o rază de mângăiere pentru cei suferinzi;

În această perioadă s-au dedicat trup și suflet îngrijirii bolnavilor și vârstnicilor și colegele: Cochior Ana – asistent social, Andrei – Bolog Monica, sr. Clara – Monica Dălvaru și Cadar Felicia – îngrijitori bătrâni la domiciliu. Le sunt recunoscătoare pentru că împreună formăm astăzi echipa actuală a Centrului și continuăm activitatea de îngrijire a vârstnicilor la domiciliu.

Într-un mod cu totul deosebit gândul nostru de recunoștință s-a îndreptat către doamna primar Cristina Ciuraru - Pal, împreună cu consiliul local au făcut tot posibilul ca acest centru de îngrijire să existe și să funcționeze și astăzi în comuna noastră.

Recunoștința noastră s-a îndreptat și spre toți binefăcătorii și voluntarii centrului. Și ei se pot bucura în egală măsură de realizările noastre deoarece prin donațiile, sprijinul și ajutorul lor am putut ajunge și la cei care au avut mai puține posibilități. De aceea sărbătoarea de astăzi este o aducere de mulțumire și a beneficiarilor noștrii pentru tot ceea ce  reprezentăm pentru ei.

Recunoscători suntem și față de toți păstorii celor două comunități parohiale părintele paroh Felix Măriuț, pr. paroh Iosif Dămătăr, pr. Gabriel Bîrnat și pr. Augustin Pascaru, pr. vicar Paul-Eduard Amariei precum și părintelui Eugen Diac pentru frumoasa colaborarea care ne unește, pentru promovarea activităților și evenimentelor pe care le desfășurăm precum și pentru imobilul „Casa Dămătăr” pe care ni l-au pus la dispoziție spre folosire.

Știm că pentru buna desfășurare a activităților noastre de teren și birou ați contribuit și voi dragi colegi coordonatori de departe v-am purtat și pe voi în inimile și rugăciunile noastre.

Patrașc - Negru Ana

Asistent medical coordonator