1 OCTOMBRIE 2022 - ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PERSOANELOR VÂRSTNICE

10 Octombrie 2022

1 octombrie sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, zi prin care se dorește creșterea nivelului de conștientizare și empatie cu privire la calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia, venind în sprijinul vârstnicilor prin intensificarea acţiunilor privind încurajarea unei vieți active și combaterea izolării sociale.

Ca in fiecare an, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a avut bucuria de a celebra, în perioada 01 – 07 octombrie 2022, împreună cu persoanele vârstnice dar și alți invitați, Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, printr-o serie de evenimente și activităţi dedicate seniorilor, pentru a le arăta valoarea pe care  o au în viața noastră. Evenimentele au fost organizate de echipele Centrelor de Îngrijire la Domiciliu Caritas din Iași, Iugani, Hălăucești, Oțeleni, Săbăoani, Doljești, Suceava, Roman, Huși, Pârgărești, Valea Mare și Fărăoani, în colaborare cu Parohiile Romano-Catolice, Consiliile Locale și Județene, dar și alți parteneri locali. Evenimentul a fost marcat printr-un moment simplu și semnificativ, și anume celebrarea Sfintei Liturghii cu binecuvântarea vârstnicilor, pelerinaj la Sanctuarul Marian de la Cacica, distribuirea unui pachet cu produse alimentare, servirea unei mese calde, momente de socializare, programe cultural recreative.

Sfântul Părinte Papa Francisc prin catehezele dedicate vârstnicilor, ne îndeamnă pe toți “să investim afecțiune și atenție, să discernem înțelesul și valoarea bătrâneții”. Cu ocazia acestui eveniment special, și nu numai, le mulțumim seniorilor noștri și să le arătăm recunoștința pentru roadele ce le aduc în viața noastră.

Mulţumim tuturor celor care au contribuit la buna organizare a evenimentului: angajaților, voluntarilor, preoților parohi, Fundației Regale Margareta a României și colaboratorilor locali.

Domnul să vă răsplătească!

Ernestine Tiba, coordonator executiv Programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu Iași

FOTO EVENIMENT DOLJEȘTI

FOTO EVENIMENT FĂRĂOANI