Liturghie de mulțumire Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iugani

 

 

Duminică, 19 martie 2023, a avut loc Sfânta Liturghie de mulțumire la Iugani care a fost celebrată de părintele Iosif Iacob, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași. Au fost amintite în rugăciune toate persoanele bolnave, toate persoanele care se îngrijesc de cei aflați în suferință și binefăcătorii care susțin activitatea centrului de îngrijire la domiciliu.

 Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iugani a fost înființat în anul 2001. Echipa centrului este formată din patru membri și are în componența ei un coordonator de centru, asistent social, asistent medical și două îngrijitoare bătrâni la domiciliu.

 Pe parcursul celor 22 de ani, în comuna Mircești, sute de persoane au beneficiat de servicii de îngrijire la domiciliu. Lunar, în medie sunt vizitați 40 de vârstnici. În perioada 2014-2015 s-a desfășurta și proiectul cu finanțare nerambursabilă „F.O.R. - Formare şi Ocupare pentru mediul Rural”. În cadrul acestui proiect, persoanele din comunitate au putut obține o calificare ca îngrijitor bătrâni la domiciliu, infirmieră sau tehnician maseur.

 Cu această ocazie, mulțumim părintelul paroh Petru Blaj, care a oferit un spațiu pentru desfășurarea activității centrului de îngrijire la domiciliu, pentru sprijinul necondiționat oferit. Mulțumim tuturor credincioșilor din Iugani pentru că au răspuns de fiecare dată inițiativelor care s-au desfășurat în comunitate: evenimentul Un milion de stele, colectele care se organizează pentru susținerea activității centrului, acțiunile de strângere de fonduri și bunuri. Dumnezeu să-i binecuvânteze cu sănătate și multe haruri!

 Mulțumim sprijinului oferit din partea Consiliului Local Mircești. Mulțumim membrilor echipei de îngrijire la domiciliu, care zi de zi, aduc alinare persoanelor vârstnice. Disponibilitatea, curajul și implicarea lor aduc multe roade și speranță în viața acestor persoane. Mulțumim voluntarilor care pe parcursul acestor ani s-au implicat în activitățile centrului și s-au îngrijit de cei bolnavi.

 

Andronache Tatiana

Asistent social coordonator CID Iugani

Citit 301 ori
« Iunie 2023 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30