CRĂCIUNUL – SPERANȚĂ PENTRU BUNICII CARITAS

22 Decembrie 2020

Crăciunul este celebrarea luminii şi a păcii, este trăirea vie a Naşterii Mântuitorului care ne deschide un viitor de speranţă şi credinţă.
D
in nefericire, pentru majoritatea vârstnicilor, beneficiari ai Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, perioada sărbătorilor este foarte dificilă, fiind momentele când resimt mai mult ca oricând singurătatea și neajunsurile materiale.

De aceea, angajații centrelor regionale de Îngrijire la Domiciliu împreună cu oamenii de bine au adus un strop de speranță și bucurie în viața vârstnicilor prin vizite la domiciliul acestora și distribuire de pachete cu alimente și daruri. Am fost aproape de 1200 de vârstnici din Faraoani, Hălăucești, Huși, Berezeni, Iași, Iugani, Oțeleni, Roman, Săbăoani, Suceava, Pârgărești, Tansa, Aroneanu.

În această perioadă, am învăţat să fim mai binevoitori, mai darnici, mai înţelegători, să recunoaştem în fiecare om imaginea lui Dumnezeu, făptura ce merită înainte de toate preţuire, respect şi iubire.

Cu această ocazie, duminică, 20 decembrie s-a celebrat Sfânta Liturghie de mulțumire la Parohia Sfântul Anton de Padova” din Iași de către părintele paroh Gabriel Bucur și părintele Iosif Iacob, director general al Asocației Centrul Diecezan Caritas Iași. Am amintit în rugăciune toate persoanele care suferă și i-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toți aceia care s-au îngrijit de bătrâni participând la colecta de alimente.

Crăciunul ne-a chemat să ne bucurăm cu toţii, să trăim împreună harul credinţei şi al iubirii de oameni, să-l lăudăm şi să îi mulţumim lui Dumnezeu pentru darul Mântuirii.

Dorim să mulţumim tuturor celor care au depus eforturi mari pentru ca persoanele vârstnice asistate să simtă iubirea aproapelui: părinții parohi, angajați, voluntari, colaboratori, oameni ce au simţit datoria şi bucuria de a fi alături de cei bătrâni, singuri, în suferinţă şi uitaţi; oameni simpli şi buni, care aşteaptă cu siguranţă un zâmbet, o mângâiere, un braţ pe care să se sprijine.

Sărbători binecuvântate!

Citit 502 ori Ultima modificare Marți, 22 Decembrie 2020 15:55