Ziua Mondială a Bolnavului 2021

11 Februarie 2021

Să simţim empatie şi înduioşare!

La iniţiativa Sfântului Ioan Paul al II-lea, pe 11 februarie 1992 a fost instituită Ziua Mondială a Bolnavului, zi care constituie o ocazie de a ne îndrepta atenția și iubirea spre condiţia celor aflați în suferință, începând de la rude, lucrători sanitari şi voluntari, pentru a aduce mulţumire pentru vocaţia primită de la Domnul de a-i însoţi pe fraţii bolnavi.

Prin mesajul său pentru a XXIX-a Zi Mondială a Bolnavului, celebrată astăzi, 11 februarie 2021, Papa Francisc ne invită la solidaritate față de cei bolnavi, lăsându-ne implicaţi în suferinţa lor. Gândul se îndreaptă îndeosebi spre cei care, în toată lumea, suferă consecințele pandemiei de coronavirus.

Sfântul Părinte Papa Francisc transmite un mesaj creştinătăţii cu această ocazie și ne invită ca „în faţa condiţiei de nevoie a fratelui şi surorii să ne oprim, să ascultăm, să stabilim o relaţie directă şi personală cu celălalt, să simţim empatie şi înduioşare faţă de cel suferind şi să ne lăsăm implicaţi în suferinţa sa până la a o lua asupra noastră. Încredinţez toate persoanele bolnave, lucrătorii sanitari şi cei care se dedică celor suferinzi, Mariei, Mama milostivirii şi Tămăduitoarea bolnavilor. Din Grota de la Lourdes şi din nenumăratele sale sanctuare răspândite în lume, ea să susţină credinţa noastră şi speranţa noastră, şi să ne ajute să ne îngrijim unii de alţii cu iubire fraternă. Asupra tuturor şi a fiecăruia împart din inimă, binecuvântarea mea.

Oficiul pentru Pastoraţia Sanitară propune un moment de rugăciune cu prilejul acestei celebrări; vă invităm să urmăriți: http://www.ercis.ro/actualitate/viata.asp?id=202102024

Dragi fraţi şi surori, porunca iubirii, pe care Isus a lăsat-o discipolilor săi, îşi află împlinirea concretă şi în relaţia cu bolnavii. Societatea este cu atât mai umană cu cât ştie să aibă grijă de membrii săi fragili şi suferinzi, cu o eficienţă însufleţită de dragostea fraternă".

Citit 121 ori Ultima modificare Joi, 11 Februarie 2021 12:49

« Martie 2021 »