Colecta din a doua duminică a Postului Mare

22 Februarie 2021

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași vă invită și în acest an, ca în timpul Postului Mare, să vă îndreptați privirea și inima către persoanele în vârstă care se găsesc în suferință, sprijinite prin Programul „Servicii de Îngrijire la Domiciliu”.

Colecta din a doua duminică a Postului Mare, 28 februarie 2021, este destinată Asociației Centrul Diecezan Caritas Iaşi şi reprezintă participarea membrilor comunităților la susţinerea activităţii celor 10 centre de îngrijire la domiciliu care oferă servicii în aproximativ 30 de localități din regiunea Moldovei. Anual oferim servicii socio - medicale și îngrijiri de bază la peste 1200 de beneficiari, iar ajutorul dumneavoastră, dragi credincioși, este prețios.

Așadar vă invităm să vă alăturaţi acestei acțiuni nobile şi sa oferiţi un mic suport bătrânilor ce suferă din cauza singurătății, problemelor de sănătate sau stării materiale precare, printr-o donație în contul Caritas în lei: RO36BRDE240SV08119112400, cu specificația Colectă bunici.

Papa Francisc ne îndeamnă să trăim postul cu caritate, să avem grijă de cei aflați în suferință, abandonați sau care trăiesc angoasa în contextul nesiguranțelor actuale. Iubiţi fraţi şi surori, porunca iubirii, pe care Isus a lăsat-o discipolilor săi, are o realizare concretă şi în relaţia cu bolnavii. O societate este cu atât mai umană cu cât ştie să se îngrijească de membrii săi fragili şi suferinzi şi ştie să facă asta cu eficienţă însufleţită de iubire fraternă. Să tindem la această ţintă şi să facem în aşa fel încât nimeni să nu rămână singur, nimeni să nu se simtă exclus şi abandonat.”

Vă dorim un Post binecuvântat, cu multe roade spirituale!

Citit 83 ori

« Martie 2021 »