Workshop de planificare strategică ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!

28 Septembrie 2021

În perioda 23-25 septembrie 2021, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, alături de coordonatorul diecezan al Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, au participat  alături de reprezentanți ai altor asociații și fundații, la un workshop de planificare strategică al Federației SenioriNET, la Predeal: ONG-uri mai puternice în sprijinul vârstnicilor din România!

Pe parcursul celor 3 zile, s-au realizat diverse sesiuni de lucru, unde s-au abordat diverse subiecte de interes:

·         Istoricul SenioriNET

·         Scenarii de viitor – lucrul cu vârstnicii, reprezentarea organizațiilor care lucrează cu vârstnicii, oportunități de dezvoltare

·         Viziune, misiune, valori

·         Planul strategic – direcții strategice pentru 2022-2027, obiective strategice

·         Planul operațional – acțiuni și indicatori 2022-2027, mod de lucru

·         Funcționarea rețelei – secretariat, roluri, comunicare

Într-un cadru prietenos, la aer curat și liniște, participanții au avut parte de exerciții de cunoaștere/autocunoaștere, de activități ce au avut drept scop conştientizarea valorilor comune de ordin spiritual şi cultural, schimburi de bune practici, precum şi stabilirea unor legături de calitate între organizații.

De asemenea, în cadrul workshopului s-au urmărit și aspecte deosebit de importante în lucrul cu persoanele vârstnice, precum: importanța serviciilor sociale în viața vârstnicilor, îmbunătățirea legislației vârsnicilor, identificare de noi oportunități de colaborare/finanțare.

Mulțumim Federației SenioriNET și tuturor partenerilor din cadrul organizațiilor prezente. Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă.

Citit 407 ori
« Februarie 2023 »