Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice în Centrele de Îngrijire la Domiciliu

12 Octombrie 2021

În perioada 1-10 octombrie 2021, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin programul Servicii de Îngrijire la Domiciliu prezent în mai multe comunități din regiunea Moldovei (mun. Iași, com. Mircești, com. Oțeleni, com Hălăucești, com. Stolniceni-Prăjescu, com. Tansa, orașul Târgu-Frumos - în jud. Iași, mun. Roman, com. Tămășeni, com. Săbăoani, com. Sagna - în jud. Neamț, mun. Suceava, com. Preutești - în jud. Suceava, mun. Huși, com. Berezeni, com. Dodești - în jud. Vaslui, com. Pârgărești, com. Faraoani - în jud. Bacău) a organizat cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 octombrie) o serie de acțiuni care ne-au făcut să ne îndreptăm atenția și iubirea către beneficiarii programului: vârstnicii singuri, încercați de greutățile vieții.

Cu prilejul acestui eveniment organizat anual, se urmărește creșterea nivelului de conștientizare și de empatie cu privire la calitatea vieții persoanelor de vârsta a treia și transmiterea moștenirii umane și religioase, care este atât de esențială pentru fiecare societate.

Clipe care hrănesc sufletul cu bucurie, lacrimi de emoție și multe zâmbete sincere, au fost dăruite în această perioadă vârstnicilor beneficiari prin activitățile organizate: participarea la Sfânta Liturghie, având parte de tot sprijinul parohiilor din fiecare comunitate, oferirea de alimente, daruri, flori, felicitări, servirea prânzului, participarea la diverse programe artistice sau spectacole.

Cu ocazia acestui eveniment special, dorim să le mulțumim seniorilor noștri și să le arătăm recunoștința pentru înțelepciunea de care au dat dovadă de-a lungul anilor, pentru că au știut să treacă prin momente dificile fără să-și piardă speranța, pentru că ne-au oferit povești de viață cu care să ne hrănim sufletul și pentru că, zi de zi, ne învață să apreciem viața în toată complexitatea și frumusețea ei.

Rugăciunea lor este un mare dar pentru noi și pentru întreaga societate umană, mai ales pentru că devine prea ocupată, prea acaparată, prea distrasă. Rolul lor este de neînlocuit în familii şi în societate, iar bogăţia de cunoştinţe şi valori pe care o transmit generaţiilor, reprezintă o comoară de experiență și înțelepciune.

Mulțumim echipelor din cadrul Centrelor de Îngrijire la Domiciliu și voluntarilor care trăiesc credința, vocația și misiunea de a se dedica vârstnicilor în nevoie.

Mulțumim de asemenea comunităților parohiale, consiliilor locale și școlilor care sunt lângă noi mereu, care ne ajută și ne sprijină în a construi și a realiza lucruri care îi înveselesc pe ai noștri bunici. De asemenea, aducem mulțumiri deosebite Teatrului Municipal Matei Vișniec din Suceava, implicit doamnei manager Steiciuc Carmen Veronica, domnului primar Ion Lungu și domnului director executiv Paul Iftimi din cadrul Primăriei Suceava și artistei Alina Vasincu pentru spectacolul deosebit dedicat beneficiarilor Centrului de Îngrijire la Domiciliu Suceava.

Citit 352 ori Ultima modificare Marți, 12 Octombrie 2021 12:39

« Octombrie 2021 »