Momente de formare, cunoaștere și dezvoltare

În perioada mai – iunie 2023, toți angajații Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași au participat la zile de formare și cunoaștere. Organizați în 2 grupuri, am avut ocazia ca într-o locație în plină natură să avem răgazul de a ne ieși un pic din rutina profesională și să ne conectăm la echipa Caritas, să ne dezvoltăm capacitățile și abilitățile de relaționare, dar și de a face cunoștință cu activitățile pe care fiecare centru în parte le are, un schimb de bune practici, dar și jocuri și momente care au condus la o mai bună coeziune a echipei, la o mai bună conștientizare a rolului fiecăruia în parte, dar și o ocazie prin care fiecare dintre angajații Caritas au putut să fie valorizați, cunoscuți și recunoscuți. De cele mai multe ori în tumultul zilelor și a provocărilor profesionale și personale cu care ne confruntăm, uităm să privim la rezultatele noastre, să privim la ceea ce am lăsat în urmă, la zecile și miile de oameni care anual sunt sprijiniți de către cei care duc misiunea și valorile Caritas mai departe; aceste zile au fost destinate ANGAJATULUI CARITASIAN, valorizării misiunii pe care o are fiecare, zile cu precădere pentru mulțumire și recunoștință.

Astfel, echipa Caritas a prins noi aripi și energie pentru a împlini obiectivele și drumul pe care l-a ales. Am avut ocazia ca prin intermediul activităților să fim parte a unor echipe de lucru diversificate, altele decât cele obișnuite și prin participarea și implicarea comună la provocările jocului “Căutarea comorii”, am putut descoperi în ceilalți colegi și alte părți mai puțin profesionale, dar mai mult umane, trăiri, talente, pasiuni, principii. Toate acțiunile au avut ca și epicentru “Angajatul Caritas ca Om“ pentru că este necesar să ne cunoaștem ca și oameni pentru a putea să ne construim ca și echipă de profesioniști. Este necesar să ne cunoaștem fricile și vulnerabilitățile pentru a putea să fortificăm echipe empatice și reziliente. Am fost împreună pentru câteva zile deosebite, în care tot ceea ce ne înconjura ne-a oferit liniștea necesară pentru a ne redescoperi, a ne relaxa și a ne găsi forța de a continua.

De asemenea, drumețiile la care cu toții ne-am aventurat au fost de fapt transpunerea unui drum pe care zilnic îl facem, cu urcușuri și coborâșuri, cu priveliști minunate, dar și zone mai întunecoase; în fapt, am urcat un munte, însă a fost acel munte care ne-a reamintit că în această călătorie suntem împreună, ne ajutăm și ne sprijinim, nu lăsăm pe nimeni în urmă, ne dozăm efortul și resursele ca până la final cu toții să respirăm aerul rarefiat al înălțimilor, aerul proaspăt al victoriilor pe care le avem cu fiecare zâmbet de copil, cu fiecare tânăr ce reușește, cu fiecare bătrân ce are bătrânețea mai blândă, cu fiecare om ce își găsește un loc de muncă, cu fiecare persoană pe care NOI o sprijinim.

Dacă vrei să mergi repede, mergi singur. Dacă vrei să mergi departe, mergeți împreună. Împreună am mers și noi căci dorim să ajungem cât mai departe.

Să aveți succes, înțelepciune, profesionalism, credință și multă, multă oamenie în ceea ce sunteți și faceti dragi colegi din Caritas!

Sandu Mihaela -Coordonator Voluntari/Asistent social

Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *