Activitatea Mărțișor de citit se va desfășura la Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii

Vineri, 29 martie 2024, ora 11.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va desfășura activitatea: Mărțișor de citit din cadrul proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică) ediția a VII-a.

Evenimentul va fi cu prezență fizică la Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii și cu prezență în online, adică o expoziție a desenelor copiilor, elevilor și adulților beneficiari, alături de înregistrările efectuate de voluntarii bibliotecii. Participanții vor fi elevii, voluntarii, copiii și adulții din Centrele Sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, împreună cu Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași.

În scenariul activității ne propunem să prezentăm un spectacol dedicat lecturii într-o atmosferă primăvăratică, unde vom sărbători (re)întâlnirea intergenerațională între bunici /părinți și cei tineri, unde vom celebra CARTEA și bogăția ce ne-o oferă de fiecare dată în diverse modalități inovative, recreative. „Şi-n cuprinsul pălmii drepte, De zântîi de marte, Pune-i mărţişor o carte.” Sunt versurile care încheie poezia lui  Tudor Arghezi, „Frageda” (Mărțișoare,1936). O regăsim în colecțiile de carte ale bibliotecii la acest link: [https://bjiasi.ebibliophil.ro/mon/versuri-c5f9yp4c/ ].

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii și se implementează în perioada noiembrie 2023 – iunie 2024.

Partenerii proiectului sunt: Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași.