Campania „Să împodobim Crăciunul!”

An de an așteptăm cu emoție și nerăbdoare Sărbătoarea Crăciunului, cu multele sale obiceiuri și tradiții care aduc în sufletul fiecăruia bucurie, liniște și pace. An de an trăim magia Crăciunului în familie, alături de cei dragi, în cântec de colinde și sunete de copii ce răsună voios pe străzi proaspăt asfaltate sau pe ulițe pietruite, îndemându-ne pe toți la simplitate, inocență, compasiune.

În casele multor familii se fac pregătiri pentru așteptarea lui Moș Crăciun și mai ales a nașterii Domnului. Este cea mai frumoasă perioadă a anului, în care toți ne dorim să fim mai buni, mai blânzi, mai atenți la nevoile celorlalți, mai prezenți. Pentru mulți însă, această magie stă ascunsă undeva în adâncul sufletului, unde licărește timid, de teama că, dacă ar fi simțită cu adevărat, s-ar risipi în neant. Pentru mulți, Crăciunul înseamnă o grijă în plus de a nu avea: o masă caldă, un brad împodobit, cadouri pentru copii, o familie alături…

Pentru familiile și mai ales pentru părinții din cadrul Centrului de Resurse pentru Familii, Crăciunul este cu atât mai apăsător cu cât fiecare zi este practic o luptă în a găsi resurse interioare și exterioare pentru a trece peste greutăți. Ținând cont de faptul că luna Decembrie este considerată luna cadourilor, Centrul de Resurse pentru Familii a lansat și în acest an campania „Să Împodobim Crăciunul” destinată celor mai puțin norocoși spre care am reușit să ne îndreptăm atenția. Ca în fiecare an, am ajuns acolo unde lipsurile sunt cu adevărat mari, iar dorințele copiilor care ne așteptau au fost îndeplinite cu succes, credem noi. Am sprijinit astfel 40 de familii, cu donații ce au constat în: donații financiare, cadouri de Moș Nicolae și Moș Crăciun pentru cei mici, alimente perisabile și neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte/încălțăminte adecvate sezonului rece.

Am reușit să ajungem pe ulițele comunelor din jud Iași, atât în sate îndepărtate precum Scânteia, Sculeni, Victoria, Popricani, Probota, Golăiești, Cotu lui Ivan, Cârlig, cât și pe străzile orașului Iași. Prin această campanie am reușit să le punem un zâmbet pe buze și să-i ajutăm să facă un pas înainte spre un viitor mai bun.

Mulțumim tuturor celor ce au ales să ne fie alături și anul acesta, mulțumim sponsorilor și colaboratorilor mai noi și mai vechi ce au crezut în cauza noastră, mulțumim celor care au donat, au ajutat și au adus lumină și speranță în fiecare casă în care noi, împreună cu voluntarii, am intrat.

Adresăm mulțumiri în special Asociației Enalogos și domnului Iulian Zonenstain, Asociației Kolping Moldova și domnului Corneliu Bulai, prietenilor de la JCI și Amaliei Dămoc, prietenilor de la Veoneer și reprezentaților săi Mihai și Cristi, prietenilor de la Oby Ink prin intermediul lui Andrei și întregii sale echipe/familii; mulțumim spiridușilor de la OceanoBe Technology care au preluat scrisorile a 15 copii și s-au asigurat că dorințele lor devin realitate. Mulțumim Bistro-ului „La Noi”, Status Coffee și Jassyro pentru că locațiile voastre au fost atât de primitoare cu noi, ajutându-ne să ne facem cunoscută cauza. Mulțumim Ioana, Florin, donațiile voastre au contat enorm.  Mulțumim Companiei Preh pentru delicioșii cozonaci. Mulțumim Caritas Germania, organizației germane de caritate Christmas gift Konvoi și întregii comunități pentru cadourile oferite celor mici.

Suntem realmente onorați să avem atât de mulți oameni buni alături de care să împodobim Crăciunul oamenilor mai puțin norocoși!

Vă mulțumim și vouă, dragi voluntari, pentru toate lucrurile minunate pe care le faceți, pentru toată energia cu care ne încărcați, pentru toată implicarea și dăruirea fără de care această campanie nu ar fi avut succes.

Sărbători binecuvântate alături de familie și de cei dragi!

Cristian Ioana – Asistent social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *