Conferința de încheiere a proiectului Servicii integrate pentru bunicii din Berezeni

Marți, 19 decembrie 2023, la Centrul Social pentru Persoane Vârstnice Berezeni, județul Vaslui a avut loc conferința de încheiere a proiectului Servicii integrate pentru bunicii din Berezeni.

Obiectivul general al proiectului:

Dezvoltarea și implementarea de măsuri integrate pentru îmbunătățirea calității vietii persoanelor vârstnice cu domiciliul pe raza comunei Berezeni, județul Vaslui, în acord cu legislația în vigoare și nevoile grupului țintă.

Perioada  de implementare: 01.07.2019 – 31.12.2023

Locația: Comuna Berezeni – jud. Vaslui

Valoare contractului: 2 794 789,97 lei

Domnul Primar al comunei Berezeni – Dima Toader ne-a vorbit despre provocarea implementării proiectelor europene și planurile de viitor pentru comunitate. Acesta a ținut să mulțumească Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași pentru implicare subliniind impactul pozitiv pe care acest proiect l-a avut asupra întregii comunități locale.

În continuarea evenimentului, părintele Egidiu Condac – directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a prezentat valoarea adaugată a proiectului din perspectiva Solicitantului, importanța colaborării și necesitatea serviciilor sociale și de îngrijire la domiciliu în comunități: serviciile de îngrijire la domiciliu și serviciile sociale dedicate vârstnicilor sunt un pilon fundamental în comunitățile noastre. Colaborarea și susținerea pentru dezvoltarea și facilitarea acestor servicii sunt vitale pentru a asigura un mediu comunitar în care fiecare individ să poată trăi cu demnitate și să se simtă sprijinit.

Conferința a continuat cu prezentarea realizată de doamna Mariana Ursan – managerul  proiectului: este un moment de recunoștință față de echipa noastră și față de toți cei care ne-au sprijinit în această călătorie. Un aspect esențial al acestui proiect a fost angajamentul și devotamentul echipei implicate, formată din profesioniști dedicati și empatici, care au oferit îngrijire și suport de cea mai înaltă calitate. Sperăm că aceste servicii dezvoltate vor continua să ofere sprijin și să aducă confort și îngrijire celor care au nevoie în comunitate și că vor rămâne un pilon esențial al acestui mediu comunitar empatic și susținător. Mulțumesc tuturor!

Ulterior, doamna Mariana Ursan a prezentat rezultatele proiectului, pe activități după cum urmează:

A3.1 Înființarea și funcționarea Centrului Social destinat persoanelor vârstnice din comuna Berezeni:

  • 1 Centru Social pentru Persoane Vârstnice;
  • 3 servicii înființate și licențiate;
  • 173 de vârstnici beneficiari de măsuri integrate în cadrul proiectului;
  • 95 de persoane vârstnice care au depășit situația de vulnerabilitate.

A4.3 Acordarea de servicii sociale vârstnicilor în cadrul Cantinei Sociale:

  • 40 de meniuri pregătite și servite zilnic;
  • 165 de vârstnici beneficiari de servicii sociale în cadrul cantinei (6 luni servicii catering, timp de 18 luni s-au pregatit si servit 15.000 de portii)
  • 95 de persoane vârstnice care au depășit situația de vulnerabilitate.

Domnul Mihalache Ștefan – coordonator activități partener a prezentat rezultatele Grupului PRO VITA și a vorbit despre importanța voluntariatului în comunitate.

La finalizarea acestui proiect, dorim să ne exprimăm recunoștința profundă față de fiecare persoană implicată în proiect, fie că a fost vorba de membrii echipei noastre, partenerii noștri, voluntarii sau beneficiarii serviciilor. Vă mulțumim tuturor pentru contribuția și dedicarea voastră. Această conferință de închidere a proiectului este o sărbătoare a succesului colectiv și a angajamentului nostru față de o comunitate mai empatică și mai susținătoare.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa Prioritară 4: Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

Maftei Petronela

Responsabil comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *