Consolidând legăturile de parteneriat - Vizita părintelui director Egidiu Condac la Caritas Diecezan Münster

Părintele Egidiu Condac, directorul general al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a avut parte de o călătorie specială în perioada 12-23 martie 2024, vizitând mai multe obiective din Dieceza de Münster din Germania. Această vizită a avut ca scop consolidarea și extinderea relațiilor de parteneriat cu diverse persoane și instituții din această regiune germană.

În timpul șederii sale, părintele director a desfășurat o serie de întâlniri semnificative și a participat la evenimente importante care au subliniat angajamentul comun pentru acțiuni de caritate și sprijin social.

Una dintre întrevederile deosebit de importante a fost cu părintele Franz Lutum, un prieten și colaborator al Caritasului din Iași de peste 30 de ani. Fundația Caritas Bistum Münster, sub îndrumarea părintelui Lutum, organizează transporturi cu bunuri pentru proiectele desfășurate în Dieceza de Iași.

În cadrul vizitei, părintele Egidiu Condac a avut întâlniri cu diverse persoane și reprezentanți ai parohiilor din Dieceza de Münster care sprijină activ proiectele noastre caritabile. Aceste întâlniri au consolidat relațiile de colaborare și au explorat noi modalități de implicare și sprijin reciproc.

O altă întrevedere a avut loc la Departamentului pentru Biserica Universală din cadrul Diecezei de Münster. În cadrul acestor discuții, au fost prezentate mai multe proiecte de susținere ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași.

A urmat de asemenea, o întâlnire de discuții cu un grup de voluntari de la Parohia Sfântul Iosif Münster, unde părintele director a putut să aprecieze și să mulțumească pentru  devotamentul și implicarea în activitățile caritabile, arătând o sensibilitate deosebită în sprijinirea copiilor proveniți din familii vulnerabile.

Întrevederea cu Vicarul General Dr. Klaus Winterkamp a oferit oportunitatea de a evoca inițiativele social-caritative din Dieceza de Iași și de a explora noi modalități de colaborare și susținere.

Punctul central al vizitei l-a constituit întărirea parteneriatului între Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași și Caritas Diecezan Münster. Pe parcursul mai multor ore, au fost identificate mai multe modalități de promovare a proiectelor derulate de Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași, dezvoltarea de proiecte comune între cei doi parteneri și planuri de implementare a unor modele de bune practici. Această experiență a evidențiat nu doar legăturile strânse dintre cele două organizații, ci și angajamentul lor comun pentru promovarea binelui și solidarității în comunități.

Așteptăm cu nerăbdare colaborările viitoare și suntem încrezători să continuăm să lucrăm împreună pentru binele Bisericii și al semenilor noștri.

Ne exprimăm sincerele mulțumiri pentru ospitalitate și generozitate!

Petronela Maftei

Responsabil comunicare si strângere de fonduri