De Paște alături de bunicii Caritas

Din nefericire, pentru majoritatea bunicilor beneficiari din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, perioada sărbătorilor este foarte copleșitoare, fiind momentele când resimt mai mult ca oricând singurătatea, apăsarea și neajunsurile materiale. Angajații Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, împreună cu voluntarii și oamenii de bine au adus un strop de speranță și bucurie în viața beneficiarilor vârstnici aflați în suferință prin organizarea de acțiuni, campanii sau prin vizite la domiciliul acestora, prin care au fost emoționați de darurile și pachetele cu alimente primite, dar și de căldura și zâmbetele oferite.

Am pornit astfel pe străzile din Iași, dar și pe ulițele comunităților din regiunea Moldovei, unde desfășurăm activități de îngrijire la domiciliu: Iugani, Mircești, Hălăucești, Oțeleni, Roman, Săbăoani, Sagna, Adjudeni, Tămășeni, Buruienești, Rotunda, Doljești, Lițca, Buhonca, Pârgărești, Faroani, Valea Mare, Huși, Berezeni, Tansa, Dodești, Suceava și altele.

Membrii asociației noastre au vizitat toți beneficiarii vârstnici, bătrâni cu mâini muncite și fețe brăzdate de trecerea anilor, a căror poartă rar s-a deschis pentru a primi vizitatori. Dragi lucrători ai Asociației Caritas care zilnic deschideți ușa celor neajutorați, chemați să pătrundeți într-un univers al binecuvântării, dar și al suferinței și al singurătății, vă mulțumim pentru ceea ce sunteți și faceți. Fiți în continuare purtători de lumină și speranță, de mângâiere și ajutor.

Ne bucurăm să vă dăm de veste că, alături de oameni frumoși și implicați, am sprijinit peste 1200 de vârstnici beneficiari ai Programului Servicii de Îngrijire la Domiciliu, care au primit pachete cu alimente, cadouri, îmbrățișări, zâmbete și lumină în casele lor. Știm că prezența noastră în viețile lor este importantă, dar știm și că nevoile și greutățile zilnice au nevoie să fie acoperite.

Acțiunile realizate în perioada sărbătorilor pascale au adus mult mai multe bucurii, multe speranțe și multe suflete au fost încălzite cu darurile primite de la cei cu suflet mare. Mulțumim tuturor celor care au depus eforturi mari pentru ca beneficiarii noștri să simtă iubirea aproapelui.

Recunoștința noastră se îndreaptă către toate persoanele ce au ales să ne sprijine, către voluntarii care au ales să se implice în aceste acțiuni de binefacere, alături de noi. Mulțumim pentru toate emoțiile trăite în această perioadă, împreună am reușit să aducem bucurie, lumină în casele oamenilor care trăiesc vremuri grele. Mulțumim din suflet pentru că am putut oferi atmosferă de sărbătoare acolo unde nu se simțea.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *