Eveniment Multicultural Solidaritate între Ucraina și România

Sâmbătă, 25  noiembrie 2023, la Centrul Don Bosco din Iași, într-o atmosferă plină de culori, a avut loc un eveniment memorabil de împărtășire a culturii și tradițiilor dintre România și Ucraina. Beneficiari români și ucraineni, de diferite vârste au participat la aceaste ateliere unice, care au adus împreună cele două comunități într-o experiență plină de bucurie și descoperiri.

Participanții adulți au avut ocazia să descopere în cadrul Atelierului gastronomic, deliciile specifice din Ucraina. Peste 20 de feluri de mâncare tradiționale din Ucraina au fost pregătite cu bucurie și entuziasm de beneficiarele Centrului Caritas de Servicii Sociale pentru Refugiați din Iași.

În cadrul evenimentului, copiii români și ucraineni s-au reunit într-o atmosferă plină de veselie și învățare, participând activ la ateliere tematice pline de aventuri și descoperiri. Copiii au partiicpat la: Atelierul de pictură pe figurine de ipsos, Atelierul de pictură, Atelierul păcii, Atelierul vestimentar, Roata provocărilor.

S-a cântat, s-a dansat deopotrivă pe muzică tradițională românească și ucraineană, s-au degustat bucate alese în timp ce copiii au pictat, au defilat, s-au jucat și s-au bucurat de premii. Porturile populare din ambele țări au strălucit.

Evenimentul a promovat dialogul, pacea, solidaritatea și înțelegerea între comunități, evidențiind frumusețea și diversitatea culturală a celor două țări. Această interacțiune a contribuit la consolidarea legăturilor între oameni și la încurajarea unei mai bune înțelegeri reciproce.

Evenimentul multicultural a reprezentat un pas semnificativ către unitate, apreciere și respect reciproc.

Aducem mulțumiri deosebite pentru eforturile și devotamentul tuturor celor implicați: participanți, beneficiari care au pregătit bucatele alese, angajați și voluntari ai Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, și nu în ultimul rând Confederației Caritas România pentru  transformarea acestui eveniment într-o experiență memorabilă.

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „SOLIDAR cu drepturile celor vulnerabili!”, derulat de Confederația Caritas România în parteneriat cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), cu sprijinul financiar Active Citizens Fund – Romania, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă

#haide #ActiveCitizensFund #romania #activecitizens #EEANorwayGrants

Maftei Petronela

Responsabil comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *