Festivalul clătitelor, ediția a 8-a

Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri „Don Bosco”, program al Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași, a organizat acțiunea de atragere fonduri și de responsabilizare socială a comunității intitulată Festivalul Clătitelor, ediția a 8-a.

20 februarie 2024 – o zi plină de gusturi și generozitate, în care comunitatea noastră s-a unit într-un mod inedit pentru a susține o cauză nobilă: tabăra de vară a copiilor de la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași.

Copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” din Iași merită un viitor plin de zâmbete și speranță. Tabăra de vară a copiilor este mai mult decât o simplă vacanță – este o oportunitate de creștere, învățare și împlinire pentru cei mici. Ne propunem să oferim fiecărui copil o experiență de neuitat și să le creăm amintiri de vară care vor dăinui pentru tot restul vieții lor.

Festivalul Clătitelor a fost o ocazie extraordinară de a aduce comunitatea împreună în jurul unei cauze comune. Cu fiecare comandă de clătite, am văzut o undă de generozitate și solidaritate răspândindu-se în întreaga noastră comunitate. Oamenii și-au deschis ușile și inimile pentru a primi nu doar clătitele proaspete, ci și o șansă de a face o diferență în viețile copiilor de la ,,Don Bosco”. Fiecare comandă a fost o mică contribuție la un scop mai mare, la visul de a oferi copiilor defavorizați o vară plină de aventuri, bucurie și amintiri de neuitat.

Pe 21 februarie a fost organizată o activitate la Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” prin care copiii au avut ocazia să își dezvolte abilitățile de a găti alături de micuții beneficiari ucraineni. Echipa mixtă formată din copii români și ucraineni a lucrat împreună cu armonie și cooperare, demonstrând că barierele lingvistice sau culturale pot fi depășite atunci când inima și dorința de a colabora sunt la fel de puternice. Fiecare copil a adus cu sine nu doar ingredientele necesare pentru rețeta de clătite, ci și o parte din propria sa cultură și tradiții. Pe măsură ce clătitele erau gătite și aranjate frumos pe farfurii, atmosfera era încărcată de râsete, povestiri și oameni strălucitori de zâmbete. Copiii au fost mândri să împărtășească rezultatul muncii lor cu ceilalți, iar bucuria de a lucra împreună pentru un scop comun se citea pe fețele lor strălucitoare.

De ce să nu fie 3 zile destinate clătitelor? Pe 22 februarie, beneficiarele Centrului de Servicii Sociale pentru Refugiați s-au implicat într-o activitate atât de plină de râsete și voie bună, gătind clătite în cadrul unei activități de socializare. Astfel de inițiative nu numai că aduc oamenii împreună într-un mod plăcut, dar și promovează schimbul cultural și încurajează solidaritatea.

Festivalul Clătitelor a fost doar începutul. Ne-am propus să continuăm să sprijinim această cauză nobilă și să aducem un zâmbet pe fețele cât mai multor copii. Donațiile pot fi făcute în continuare în contul RO36BRDE240SV08119112400 (cu mențiunea: Festivalul Clătitelor) sau  pe pagina noastră de donații: https://caritas-iasi.ro/doneaza-caritas-iasi/.

Aducem mulțumiri tuturor celor care au muncit din greu pentru realizarea acestui eveniment drag nouă. Dorim să le mulțumim celor care s-au alăturat acestui scop nobil prin comenzi de clătite și donații: Episcopia Romano-Catolică Iași, Ercis FM, Institutul Teologic Romano-Catolic ,,Sfântul Iosif”, E.ON Software Development, Veoneer, Unlock Business Consulting, UtilDeco și multe persoane fizice, care au crezut în cauza noastră. Mulțumirile noastre se îndreaptă și către Congregaţia „Fiicele Sfintei Maria a Divinei Providenţe” care ne-a găzduit și sprijinit pentru a prepara delicioasele clătite.

Maftei Petronela

Responsabil comunicare

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *