KAUFLAND asigură alimente pentru 50 de copii
- 6400 mese calde
- timp de 8 luni

Dragi prieteni de la Kaufland, vrem să vă împărtășim o poveste minunată și să vă mulțumim pentru implicarea voastră într-o cauză atât de specială!

Cu ajutorul vostru, oferim zilnic mâncare caldă și speranță celor 50 de copii defavorizați din cadrul Centrelor Don Bosco. Fiecare masă aduce o diferență semnificativă în viața acestor copii, oferindu-le posibilitatea de a se hrăni corect în fiecare zi.

Centrele Don Bosco (din Iași și Buruienești, jud. Neamț) sunt 2 centre de tip after-school social, destinate copiilor proveniți din familii defavorizate și din medii social-vulnerabile, cu risc de excluziune socială, care funcționează după metoda lui Don Bosco. Giovanni Bosco, cunoscut mai ales sub numele de Don Bosco, a fost un preot și educator romano-catolic italian care a trait în secolul XIX, a cărui misiune a fost educarea tinerilor săraci prin metode bazate pe iubire și ajutorare.

Zilnic, în Centrele Don Bosco, 50 de copii cu vise mari încearcă să coloreze viața pe care o trăiesc. Ei sunt cei care au dorințe, aspirații și multe speranțe. Sunt copiii victime ale unei societăți din ce în ce mai supusă unor presiuni și strandarde pe care ei nu le ating nici măcar daca stau pe vârfuri. Copilăria lor este umbrită de lipsuri materiale, de situații familiale în dificultate, de condiții de locuit precare.

Cei mici găsesc la Don Bosco o uşa deschisă de fiecare dată. Sunt trataţi cu respect, primesc înţelegere, afecțiune, îşi fac prieteni, capătă curaj să meargă înainte, făcând pași mici pentru o viaţă mai bună. Pictează, modelează, cântă, participă la diverse activități, învaţă unii de la alţii şi se bucură de roadele muncii lor. Merg împreună în tabere, la muzeu, la teatru, primesc ajutor în pregătirea temelor pentru acasă, consiliere psihologică, rechizite, hăinuţe, încălțăminte, jucării şi tot ceea ce le este necesar pentru a se putea considera copii normali”, așa cum spun ei. Îşi sărbătoresc împreună notele bune, micile reuşite de zi cu zi, ziua de naştere şi rezultatele la olimpiade, iar masa caldă pe care o primesc, poate fi, din păcate, singură hrană de care au parte întreaga zi.

Dragi prieteni, angajamentul vostru de a contribui la bunăstarea copiilor defavorizați a fost cu adevărat impresionant. Ne inspirați să continuăm misiunea în comunitate și să facem mai mult pentru cei în nevoie.

Vă îndemnăm pe toți cei care citiți acest mesaj să ne sprijiniți eforturile, fie prin donații, implicare voluntară sau prin cumpărarea de produse de la Kaufland, știind că faceți parte dintr-un lanț de solidaritate care schimbă vieți. Mulțumim Kaufland pentru că sunteți un exemplu de generozitate și implicare comunitară!

 

Petronela Maftei

Responsabil Comunicare