Liturghie de mulțumire pentru întreaga activitate a Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”

În anul 1993 a fost înființat Centrul de Plasament „Sfântul Iosif”, program menit să vină în sprijinul copiilor și tinerilor proveniţi din familii cu situaţii sociale deosebit de dificile. A fost o perioadă grea și anevoioasă, mai ales în contextul acelor timpuri, dar a meritat tot efortul.

Centrul de Plasament „Sf. Iosif” a fost timp de 30 de ani o comunitate de viaţă şi iubire, o altfel de familie pentru zeci de generații de copii și tineri proveniţi din familii cu situaţii sociale deosebit de dificile. Misiunea centrului a fost aceea de a asigura beneficiarilor găzduire permanentă, alimentație, educație formală și non-formală, asistență spirituală, consiliere, asistență medicală, sprijin în dezvoltarea abilităților de viață independentă, într-un cadru de viaţă cât mai asemănător mediului din familie.

Slujirea prin dăruire față de aproapele, prin acte de caritate și prin educație, grija pentru credința oamenilor, grija pentru om şi necesităţile lui în general, şi mai ales grija pentru copii și tineri, în a-i forma ca viitori adulți responsabili, a fost misiunea surorilor din cadrul Congregației Campostrini și din cadrul Congregației Jesu, surori care s-au îngrijit de copii, pe parcursul celor 30 de ani. În toată această perioadă, surorile au asigurat un cadru educaţional cât mai variat şi performant, inspirat din principiile pedagogiei creștine.

Luni, 31 iulie 2023 a avut loc o liturghie de mulțumire pentru întreaga activitate a Centrului de Plasament „Sfântul Iosif”. Cu prilejul acestui eveniment, dorim să mulțumim tuturor celor care ne-au fost alături în realizarea misiunii și activităților din cadrul programului nostru social dedicat copiilor și tinerilor beneficiari.

La eveniment ne-au fost alături surori din cadrul Congregației Campostrini și din cadrul Congregației Jesu, foști beneficiari din mai multe generații și persoane care au susținut misiunea și activitatea în toată această perioadă.

Am avut onoarea de a-l avea alături pe PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași căruia îi mulțumim pentru tot sprijinul necondiționat oferit în 30 de ani de activitate: „Haideți să reflectăm și să ne gândim la tot ce s-a întâmplat în acești ani. În această casă a avut loc o minune, un miracol pentru copiii aflați în suferință, copii care au găsit mângâiere și încurajare. Le suntem recunoscători tuturor celor care au inițiat, au continuat și au dus la bun sfârșit această misiune, misiune pe care ați primit-o prin chemarea voastră, dragi surori și lucrători Caritas. Credința voastră s-a arătat prin fapte și printr-o dragoste în favoarea comunității.”

De asemenea, ne exprimăm recunoștința față de PS Iosif Păuleț, episcop de Iași pentru prezență și pentru suportul oferit tuturor activităților din cadrul asociației noastre.

Bucuria de a fi împreună a fost întregită după Sfânta Liturghie de un moment de socializare alături de foștii beneficiari, ocazie cu care am împărtăşit emoții și experienţe frumoase.

Cu această ocazie, anunțăm că activitatea din cadrul Centrului de Plasament „Sfântul Iosif” a luat sfârșit începând cu 31 iulie 2023. Au fost 30 de ani de dăruire, dedicare și slujire față de cei în nevoi. Iubirea fraternă, ospitalitatea, bucuria, pacea, încrederea, credința, simplitatea au fost expresii transmise către toți copiii beneficiari.

Dragi surori și colaboratori, vă asigurăm de preţuirea, recunoştinţa şi rugăciunile noastre zilnice. Îi aducem lui Dumnezeu mulţumiri prin mijlocirea Sfântului Iosif.

Maftei Petronela

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *