Mărțișor de citit - activitate realizată de Centrul de Resurse pentru Familii

Vineri, 29.03.2024, începând cu ora 11:00, am ales să invităm atât o parte din beneficiarii Centrului de Resurse pentru Familii, cât și voluntarii implicați, la o nouă activitate, de data aceasta una plină de energie și bună dispoziție. Am ales să sărbătorim împreună venirea primăverii pe de o parte, dar și importanța lecturii și timpului de calitate alocat femeilor cu roluri atât de importante, precum cele de mamă și bunică.  

Timp de câteva ore, am reușit împreună cu Asociația ROIS și Biblioteca Județeană „Gh.Asachi” să aducem zâmbete, să comunicăm într-un cadru non-formal, să ne jucăm și să oferim un moment de respiro celor prezenți. Am întrepătruns de asemenea, importanța lecturii cu ideea de destindere și joc, iar voluntarii au oferit și un moment artistic, recitând o poezie specifică acestei perioade de renaștere a naturii.

Dacă ideea de joacă în sine a fost privită cu reticență la început, pe parcursul activității, cei prezenți au prins curaj și s-au implicat activ. Organizați atât în echipe, cât și individual, au parcurs un traseu aparent simplu, plecând de la jocuri diverse de fredonat, memorat și până la cele contra-cronometru.  

Nu în ultimul rând, am folosit această întâlnire și ca prilej de a oferi beneficiarilor câteva pachete cu produse de patiserie și alimente neperisabile, datorită colaboratorilor noștri de la Banca de Alimente Roman.

Această activitate a avut loc în cadrul proiectului „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine Biblioteca la tine! (Lectura intergenerațională terapeutică)”, ed. A VII-a, derulat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Gh.Asachi” Iași, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces), Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” și Școala Gimnazială Specială Pașcani, jud. Iași.

Cristian Ioana – Asistent Social/Coordonator Centrul de Resurse pentru Familii