Nici o zi fără lectură! – „Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine!” (ediția a VII-a)

Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI)

Luni, 5 februarie 2024, ora 10,30, la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași va derula împreună cu partenerii săi, o altă activitate: Nici o zi fără lectură! în proiectul educațional terapeutic: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! (Lectura Intergenerațională Terapeutică).

Celebrăm pe 7 februarie 2024 – Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI) / World Read Aloud Day. ZICI este o inițiativă LitWorld lansată în 2010 pentru a celebra bucuria de a citi și a împărtăși povești. Milioane de oameni sărbătoresc această zi în lumea întreagă, iar România nu face excepție.

Activitatea cu prezență fizică se va desfășura la Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași (coordonată de director, prof. Sorin-Gabriel Dănilă, director adjunct, prof. Irina Teodora Rotaru, prof. Cristina Haiduc, prof. Elena Grindei) împreună cu voluntarii bibliotecii/voluntarii Caritas din cadrul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii (asistent social/coordonator CRF, Ioana Cristian ) și reprezentanții (psiholog, animator socio-educativ și lucrător de tineret, Nicoleta Emacu și artistul vizual, Adrian Mîrzac) de la Asociația ROIS Iași.

Rețeta perfectă pentru participanți va fi descoperirea magiei combinației de text, imagini (benzi desenate), sunet și prietenie împreună cu starea de bine și jocurile împărtășite de voluntari și reprezentanții celor două asociații.

Ceilalți parteneri din proiect: Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Centrul Rezidențial pentru Adulți REVIS Hârlău, județul Iași, Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași prin elevii, copiii și adulții din centrele sociale vor construi cu abilitățile necesare unui desenator priceput lucrări pe tema activității pe care le așteptăm să vi le prezentăm într-o bază de date colorată și bine organizată după eveniment.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene și își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Proiectul se implementează în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași (noiembrie 2023-iunie 2024).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *