Nici o zi fără lectură! Centrul de resurse pentru familii

Pe 5 februarie 2024 a avut loc o nouă activitate a ediției a VII-a a proiectului: Dacă nu poți veni la bibliotecă, vine biblioteca la tine! la inițiativa Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași, la care Centrul de resurse pentru familii a participat alături alături de ceilalți parteneri din cadrul proiectului: Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași, Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași.

În contextul Zilei Înternaționale a Cititului Împreună (ZICI) / World Read Aloud Day, întâlnirea primitoare desfășurată în cadrul Școlii Gimnaziale Speciale „Constantin Păunescu” Iași (deschisă de director adjunct, prof. Irina Teodora Rotaru) și-a îndeplinit scopul propus anume, conturarea/dezvoltarea unui dialog armonios între toți cei implicați în acest proiect pentru a sublinia semnificația și importanța lecturii/prezența cărților în viața noastră.

Participanții au fost elevii școlii din cinci clase alături de voluntarii Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii (studentele: Ștefania Onu, Bianca Buleandra, Maria Cristina Andrei, Cristina Harabagiu și Monica Lavinia Ilașcu).

O zi dedicată cititului împreună, cu voce tare de către voluntarii (dăruiți cu gingășie, empatie, spirit de observație și zâmbete) prezenți în acest proiect, o activitate benefică pentru educația copiilor din această școală, interacțiunea, socializarea și intercunoașterea împreună cu textul, cuvintele scrise, imaginile colorate, personajele poveștilor din cărțile împrumutate de la bibliotecă sunt o (re)sursă extraordinară pentru evoluția și dezvoltarea caracterului elevului respectiv.

Proiectul își propune să conducă la conștientizarea, îmbunătățirea și împuternicirea societății ieșene (prin voluntarii implicați și beneficiarii proiectului vizați) la întărirea gradului de coeziune socială intergenerațională prin promovarea cărții și a lecturii.

Partenerii proiectului sunt: Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași – Centrul de Resurse pentru Familii, Direcția Generală de Asistență Socială a Protecției Copilului (DGASPC) Iași, Asociația ROIS (Ready to Open Intercultural Spaces) Iași,  Școala Gimnazială Specială „Constantin Păunescu” Iași și Școala Gimnazială Specială Pașcani, județul Iași.

Mai multe fotografii de la activitățile realizate: https://bjiasi.ro/stiri-si-evenimente/nici-o-zi-fara-lectura-daca-nu-poti-veni-la-biblioteca-vine-biblioteca-la-tine-editia-a-vii-a/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *