Proiectul „În lumea virtuală - Educație inteligentă și sigură”

„Inovarea face parte din ADN-ul Caritas-ului” a declarat P. Michael Landau, președinte Caritas Europa în ceremonia de deschidere a Festivalului Inovației 2024, organizat de Caritas Europa. În cadrul acestui eveniment online au fost prezentate zece proiecte inovatoare, implementate de organizații Caritas din Europa și Africa.

Una din cele zece inițiative selectate este proiectul „În lumea virtuală – Educație inteligentă și sigură”, implementat de Confederația Caritas România în parteneriat cu șapte organizații Caritas diecezane și eparhiale, printre care și Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași.

Proiectul căută răspunsuri la întrebări legate de siguranța copiilor, când învață, comunică și se joacă în mediul online. Activitățile se adresează în primul rând copiilor care frecventează centrele de zi sau centrele afterschool oferite de organizațiile Caritas din toată țara. 

În cadrul proiectului, centrele Caritas și personalul acestor centre sunt pregătite să ghideze copiii prin lumea virtuală și să ofere un sprijin real pentru a asigura o participare eficientă a copiilor în activitățile educaționale oferite în spațiul virtual. De asemenea copiii, dar și părinții lor învăța să folosească diferite instrumente pentru învățare online dar și să fie atenți la riscurile și pericolele la care se expun când sunt activi pe internet.

Festivalul Inovației, lansat în anul 2021 și fiind acum la a patra ediția, dorește să promoveze inovația în întreaga rețea Caritas. Încă de la începuturile sale, festivalul radiază de un spirit de colaborare și de sărbătoare. Misiunea festivalului este de a demistifica percepția că inovația este ceva de neatins, cu prag ridicat și de înaltă tehnologie.

Pentru festivalul 2024 au fost depuse 49 de proiecte, din care un juriu a selectat zece proiecte pentru a fi prezentate în timpul evenimentului.

Pentru a accesa catalogul festivalului, în care toate proiecte propuse sunt prezentate, deschideți linkul: https://www.caritas.eu/wordpress/wp-content/uploads/2024/01/CEIF-2024-Catalogue-Caritas-Europa.pdf?fbclid=IwAR0ESpVVOAwHbjShZeQNoTCYDtCusRNpxqacNagYi8-Cx54UcveolgiR6qI. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *