Retrospectiva anului 2023 la Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași

Luni 18 decembrie 2023, alături de colegi, voluntari, parteneri, colaboratori și sponsori am fost părtași la evenimentul de retrospectivă a anului unde am împărtășit câteva momente și realizări remarcabile ale Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași în 2023 în sprijinul persoanelor defavorizate din peste 40 de comunități din Dieceza de Iași.

Cu sufletele pline de emoție, am vizionat un film de revedere a activităţilor, care ne-a făcut să reflectăm  și să privim asupra a ceea ce s-a realizat în cursul acestui an plin de provocări și realizări excepționale. Un număr impresionant de persoane au beneficiat de sprijinul Caritas: copii și bătrâni abandonați sau uitați, familii în situații dificile, persoane descurajate, bolnave sau singure, persoane ce fug din calea războiului și alte categorii vulnerabile care au găsit o rază de speranță și o mână întinsă la momentul potrivit.

În cadrul evenimentului, ne-am simțit onorați de prezența PS Iosif Păuleț, episcop de Iași: „Vreau să vă mărturisesc că sunt profund impresionat să văd atâtea persoane implicate în activitate caritativă. Caritatea este pentru toți. Suntem chemați să fim imagini ale lui Dumnezeu în lume și cum Dumnezeu ne-a creat din iubire, vrea ca noi să trăim iubirea, vrea să ne vadă implicați în acțiuni caritative. Vă doresc mult succes în activitate! Sunt alături de voi și vă susțin, pentru că toți suntem chemați să trăim caritatea.

Ne-am bucurat să îl avem alături pe PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași care ne-a adresat cu bucurie cuvântul său: „Admirația noastră rămâne una dintre cele mai frumoase aduceri aminte pentru că dacă la început erau niște mici inițiative, astăzi realizați activități impresionante. Felicitări tuturor celor care fac parte din această echipă, cu atât de mare entuziasm de a face bine.

De asemenea, am avut onoarea de a-l avea alături de noi pe pr. Iosif Iacob, inspector şcolar de religie pentru zona Iaşi, profesor şi formator la Liceul Catolic „Sfânta Tereza a Pruncului Isus” din Iaşi care timp de aproape 4 ani ne-a fost alături ca director general al Asociației: „Țin să vă mărturisesc că mă bucur că suntem împreună la încheiere de an și să vă mulțumesc pentru modul în care am reușit să colaborăm în tot acest timp. A fost o experiență deosebită. Totul se datorează efortului dumneavoastră și în mod special modului în care v-ați deschis luminii de sus. Domnul să vă binecuvânteze.

Părintele Egidiu Condac, directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași și-a exprimat recunoștința față de cei care au purtat mai departe misiunea Asociației în acest an: „Mă bucur să mă pot adresa la acest sfârșit de an vouă dragi colegi, voluntari, colaboratori și parteneri. Numai lucrând împreună putem să creăm ceea ce Dumnezeu așteaptă: această comuniune, pentru că niciodată nu putem să acționăm singuri. Mulțumesc tuturor celor care ne-au fost alături, care ne-au înțeles misiunea și au dorit să facă parte din echipa Caritas. Vă invit în continuare să privim spre viitor și să ne lăsăm conduși de ceea ce Dumnezeu dorește să realizeze cu noi și prin noi. Acolo unde se află un izvor, sigur vor izvorî mai devreme sau mai târziu altele. Sărbători binecuvântate!

Finalul evenimentului a fost marcat, acum, în pragul Sărbătorii Naşterii Domnului, de prezenţa micilor colindători, copiii beneficiari ai Centrului de Resurse pentru Copii şi Tineri „Don Bosco” din Iași.

Dorim să ne exprimăm recunoștința față de toți cei care au făcut posibile atâtea inițiative și fapte de caritate în favoarea multor semeni de-ai noștri.

Mulțumim păstorilor diecezei noastre, preoților și persoanelor consacrate din parohii și instituții, tuturor partenerilor, sponsorilor și oamenilor de bunăvoință. În mod deosebit, suntem recunoscători tuturor colegilor angajați în câmpul vast al carității, voluntarilor și celor care susțin în atâtea forme proiectele și inițiativele Caritas.

Mulțumim de asemenea colegei noastre, Mihaela Sandu pentru moderarea evenimentului și de asemenea, mulțumim pentru prezență reprezentanților consiliilor locale partenere din teritoriu și tuturor colaboratorilor prezenți.

Dorim să fim uniți în continuare în spiritul generozității și să oferim din inimă, să ne ajutăm unii pe alții și să împărtășim căldura și bucuria cu cei din jur. Suntem recunoscători lui Dumnezeu pentru darul Mântuirii și pentru binecuvântările pe care le primim.

Sărbătoarea apropiată a Nașterii Mântuitorului să vă umple sufletele de pacea și harul ceresc, iar Noul An 2024 să vă ofere zilnic șansa de a simți chemarea lui Isus la comuniune și caritate și puterea de a trece bucuroși la înfăptuirea binelui așteptat de atâția și mântuitor pentru toți.

Vă invităm să vizionați filmul de prezentare a activităților: https://www.youtube.com/watch?v=HOncOtWh49c

Maftei Petronela

Responsabil comunicare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *