SCENETĂ DE CRĂCIUN 2023 „Crăciun de poveste cu Micul Prinț - călătorie spre inimile noastre”

În lumina blândă a sărbătorilor de iarnă, la Centrul ,,Don Bosco” din Iași s-a desfășurat o poveste magică prin care s-au împletit două lumi aparent diferite: cea a Micului Prinț și cea a Nașterii Domnului. Micii actori au adus la viață magia acestei perioade fermecate, transformând centrul într-un tărâm al magiei de Crăciun. Au prezentat o scenetă excepțională intitulată „Crăciun de poveste cu Micul Prinț – călătorie spre inimile noastre”, pe care au pregătit-o cu atâta dragoste și dedicare.

Au pătruns în ancora unui tablou de vis în care personajele pline de sensibilitate și inocență, de emoție și nerăbdare, în care Micul Prinț și măreția evenimentului biblic al Nașterii Domnului se întâlnesc să aducă învățăminte pentru inimile noastre.

Aviatorul bătrân, țesând amintiri din propria lui tinerețe de aviator tănâr, împarte cu o fetiță curioasă și plină de viață întâmplări uluitoare. Prin cuvinte și imagini, el o poartă într-o călătorie inedită prin lumea sa, unde Micul Prinț și-a lăsat amprenta. Fetița și Aviatorul, conduși de dorința de a descoperi adevărul din spatele poveștii Micului Prinț, se îndreaptă către inima aventurii. Pe drumul lor, întâlnesc personaje fascinante, fiecare aducând cu sine lecții prețioase. O vulpe înțeleaptă și plină de șarm, floarea Micului Prinț, simbol al fragilității și frumuseții, afaceristul lacom care deține bogăția tuturor stelelor, vanitosul, regele autoritar și polițistul rigid și domnul Prinț, acum preocupat de sarcini cotidiene, uitând de ESENȚA sa autentică. Fetița, cu inocența și înțelepciunea ei, îl ajută să redescopere sensul pierdut și împreună pornesc în călătoria lor spre ieslea magică a Nașterii Domnului.

În această călătorie plină de semnificație, o minunată transformare are loc: oița din desenul Micului Prinț prinde viață și devine darul inedit oferit Pruncușorului. În drumul lor către iesle, se întâlnesc cu trei îngerași: Îngerul Luminii, Îngerul Iubirii și Îngerul Bucuriei, simboluri ale protecției divine și blândeții și odată ajunși la iesle, întâlnesc familia sacră a Nașterii: Maria, Iosif și Pruncușorul. Mare boacănă se întâmplă atunci când trei spiriduși: Spiridușul Zglobi, Spiridușul Zburdalnic și Spiridușul Bufon aterizează forțat în grajdul sfânt unde află ce minune îi înconjoară.

Finalul aduce o surpriză magică, când Aviatorul bătrân se transformă în Moș Crăciun, unde însoțit de alți doi spiriduși, cele mai mari ajutoare ale lui, aduc înțelepciunea dobândită în călătorie. Fiecare personaj aduce o învățătură prețioasă, subliniind adevăratele valori ale Crăciunului: generozitatea, iubirea, solidaritatea și bucuria de a oferi.

Dragi spiriduși ai generozității și voluntari de suflet,

Vă transmitem cele mai călduroase mulțumiri pentru harul și devotamentul vostru. Fiecare gest de bunătate pe care l-ați făcut a adus lumină în inimile noastre și a adus bucurie în sufletele celor mici.

Voluntarii noștri dedicați, sunteți adevaratele stele ale echipei noastre. Vă suntem profund recunoscători pentru timpul, efortul și pasiunea pe care le-ați investit.

Mulțumim, de asemenea, tuturor invitaților noștri, care au fost parte integrantă al acestui eveniment. Prezența voastră a adus bucurie și căldură în centrul nostru.

Nu în ultimul rând, mulțumim Pr. Egidiu Condac, Directorul Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași pentru susținerea continuă și pentru prezența exemplară. Eforturile și îndrumarea dumneavoastră au fost cheia succesului acestei experiențe minunate.

Încheiem cu o urare scurtă din partea întregii echipe: Să trăiți Crăciunul nu doar ca o sărbătoare, ci ca o experiență plină de iubire și înțelegere. Vă dorim un Crăciun de poveste în care sufletul să vă fie plin de bucuria Pruncușorului. Fie ca noul an să aducă prosperitate și să vă găsească pe toți binecuvântați și fericiți.

Ferenț Margareta

Coordonator Centrul de Resurse pentru Copii și Tineri ,,Don Bosco” Iași

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *