Sfârșit de an școlar pentru copiii ucraineni

Pe 1 septembrie 2022, a sunat clopoțelul de început de an școlar pentru copiii refugiați din Ucraina. Asociația Centrul Diecezan Caritas Iași a pus la dispoziția copiilor ucraineni 2 săli pentru copiii din învățământul primar, pentru a învăța în limba maternă și tot ceea ce este necesar parcursului educațional.

Până în prezent, peste 40 de copii au fost îndrumați, de către specialiști ucraineni să înțeleagă și să învețe mai ușor și mai bine lecțiile din programa școlară postată pe platforma ucraineană pentru învățământ online.

În continuarea acestui program, s-au desfășurat activități de tip after-school. La centrul de zi, copiii au fost sprijiniți prin diferite metode să facă față situațiilor de risc cu care se confruntă: susținere spirituală și psihologică, activități de integrare, activități care au ca scop dezvoltarea inteligenței emoționale, socializare și recreere, dezvoltarea abilităților de viață independentă, dezvoltarea imaginației creative, cooperarea și comunicare în cadrul unui grup, dezvoltarea simțului de solidaritatea față de cei în nevoie, dezvoltarea răbdării și perseverenței, petrecerea timpului într-un spirit relaxant și recreativ, dezvoltarea competențelor artistice, creșterea stimei de sine, dezvoltarea simțului de empatie față de aproape, activități sportiv-recreative, învățarea limbii engleze și române. Copiii au avut parte de asemenea de o masă caldă, zilnic și au participat alături de beneficiarii români la diferite activități, evenimente, au mers împreună în excursii, tabere.

Împreună am reușit să scriem pe parcursul acestui an școlar povești fabuloase, cu amintiri memorabile ce vor rămâne veșnic întipărite in inimile micuților noștri.

Pe 15 iunie 2023 a avut loc festivitatea de încheiere a activitatilor socio-educationale care a fost marcată printr-o serbare și momente deosebite. Copii, părinți, baloane, flori, costume tradiționale, tort, bucurie și emotii. Acestea au fost caracteristicile unei zile minunate, de poveste. O poveste spusă de catre copiii ucraineni care au fugit din calea războiului pentru a trăi cu speranța unui viitor mai bun. Atmosfera de voie bună a pus stăpânire pe acest tărâm magic al veseliei și al distracției. S-au creat amintiri și s-a uitat, măcar pentru o vreme, de suferința cauzată de războiul din Ucraina.

Aducem mulțumiri deosebite Confederației Caritas România pentru sprijinul oferit Asociației Centrul Diecezan Caritas Iași în implementarea proiectelor dedicate refugiaților ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *