Zi de reculegere pentru personalul socio-medical din Dieceza de Iaşi

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, la sediul Centrului de Spiritualitate „Gaudium et Spes” din Traian (NT), s-a desfășurat o zi de reculegere, la care au participat 60 de persoane care activează în diferite asociații, fundații și alte structuri socio-caritative și medicale din Dieceza de Iași: medici, studenți la medicină, asistenți sociali, asistenți medicali, îngrijitori la domiciliu și voluntari, care se dedică zilnic muncii pentru binele aproapelui.

Ghidul spiritual al grupului a fost pr. Daniel Budău, director adjunct al Centrului Medical Barticești și membru în Consiliul Director al Fundației Medicală „Speranta Bolnavilor”. De asemenea, au mai fost prezenţi pr. Egidiu Condac, director general al Asociației Caritas Iași și pr. Mihai Gălățanu, responsabil cu Oficiul pentru Pastorația Sanitară. Programul zilei a fost compus din meditații, recitarea Rozariului, spovezi, colocvii, Sfânta Liturghie, meditații personale, adorație în fața Preasfântului Sacrament și recitarea Coroniței Divinei Îndurări.

Într-o manieră interactivă, pr. Daniel Budău a invitat auditorul să reflecteze la finalitatea activității pe care o desfășoară în domeniul sanitar și social dar, mai ales, la dimensiunea caritativă a acesteia. Astfel, am conștientizat încă o dată că împreună, preoți și laici, suntem invitați să îl ducem pe Cristos celorlalți, iar liantul care dă valoare întregii slujiri este iubirea așa cum ne-a dăruit-o însuși Domnul, o iubire bazată pe umilință și încredere.

Ziua de reculegere s-a încheiat în fața altarului primind binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament și cu dorința participanților de a se lăsa pătrunși de prezența divină în tot ceea ce întreprind pentru binele aproapelui. Mulțumim gazdelor care ne-au primit și de această dată contribuind la buna desfășurare a programului acestei zile. Îl rugăm pe bunul Dumnezeu să binecuvânteze toată activitatea care se desfășoară în acest centru de spiritualitate.

În cel sărman și-n omul suferind

Fă să-ți văd chipul tainic oglindind….

Doamne rămâi, rămâi mereu cu noi…

 

Romila Celina, asistent social Centrul de Îngrijire la Domiciliu Iași